JEDAN OD DESETORICE OSLOBOĐENIH / Obitelj oslobođenog Prebega u šoku nakon vijesti o njegovom oslobođenju: 'Nisam u stanju razgovarati'

Image
Foto: Profimedia

Nakon što je potvrđeno kako je oslobođen upravo član njihove obitelji, iz obitelj Prebeg bili su previše šokirani

21.9.2022.
21:46
Profimedia
VOYO logo

Vijest o tome da je Rusija oslobodila 10 ratnih zarobljenika koje su ruske snage zarobile u Ukrajini i da je njima Vjekoslav Prebeg jako je iznenadila njegovu obitelj. Kada je isprva bila samo objavljenja informacija o oslobođenom hrvatskom državljaninu njegova sestra i dalje je bila skeptična.

Jutarnji list razgovarao je s njom u trenutku dok se još čekala službena potvrda da je među oslobođenima Prebeg kojemu je u Donjecku prijetila smrtna kazna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Posljednji put razgovarali smo 30. ožujka. Nakon toga više nisam čula njegov glas. Nije imao svoj mobitel jer se bojao da ga prate tajne službe pa nam je u narednih oko mjesec dana slao poruke preko drugih ljudi da je živ, a posljednju smo dobili da planiraju proboj iz Mariupolja. Bilo je to 23. ili 24. travnja. Nakon toga smo dobili informaciju iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP) da je on jedan od zarobljenih stranih vojnika u Ukrajini, a zatim su slijedile sve teže i teže vijesti da će mu suditi kao i da mu prijeti smrtna kazna'', ispričala je Vjekoslavova sestra.

Image
MVEP POTVRDIO /

Rusija oslobodila 10 ratnih zarobljenika, među njima i Hrvat, sutra se vraća u državu

Image
MVEP POTVRDIO /

Rusija oslobodila 10 ratnih zarobljenika, među njima i Hrvat, sutra se vraća u državu

No nakon što je potvrđeno kako je oslobođen upravo član njihove obitelji, iz obitelj Prebeg bili su previše šokirani za dulji komentar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U tolikom sam šoku da nisam u stanju razgovarati'', kratko je rekla njegova sestra.

Desetorica stranih zarobljenika pušteni su nakon posredovanja saudijskog prijestolonasljednika Mohammeda bin Salmana. Prebeg će već u četvrtak biti u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Prebeg je u Ukrajinu došao prije rata, a to je učinio jer se zaljubio u Ukrajinku. Prije nešto više od mjesec dana započelo mu je suđenje u Rusiji, a tada se predstavio kao građanin Hrvatske, ali i vojnik postrojbe bojne 36. brigade marinaca Oružanih snaga Ukrajine. Tvrdi da se ukrajinskoj vojsci pridružio 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo