Još uvijek misterij / Obitelji putnika kobnog leta MH370 razočarane: Ni konačno izvješće ne otkriva uzrok nestanka

Image
Foto: AP Images

Niti visokotehnološke bespilotne podmornice nisu pronašle ključne dijelove olupine zrakoplova, koji je vjerojatno rasut na dnu Indijskog oceana

30.7.2018.
20:11
AP Images
VOYO logo

Više od četiri godina nakon nestanka leta 370 kompanije Malaysian Airlines nisu poznati uzroci niti što se događalo u zrakoplovu nakon što je nestao s radara na letu iz Kuala Lumpura za Peking.

Sadržaj konačnog izvješća, koje je napisano na 495 stranica, prve su saznale obitelji putnika iz nestalog zrakoplova otkrivši novinarima nakon sastanka da izvješće istrage koje im je predstavljeno nema novih otkrića o razlogu tajanstvenog nestanka zrakoplova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izvješću se međutim ističu pogreške i protokoli te smjernice koji nisu poštovani, rekle su obitelji izvjestiteljima nakon brifinga o izvješću. 

"Nadamo se da te greške neće biti ponavljane te da su poduzete mjere oko njihova sprečavanja u budućnosti", rekla je Grace Nathan, odvjetnica čija je majka Anne Daisy bila u zrakoplovu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadržaj izvješća predstavljen je obiteljima žrtava u melezijskom ministarstvu prometa prije njegove službene objave, a neki od članova obitelji izrazili su kritike da je riječ o previše tehničkom izvješću koje im je predstavljeno. 

"Ekipa istražitelja nije u mogućnosti odrediti uzrok nestanka MH370", zaključuje se u izvješću napisanom na 495 stranica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je potpuno razočaravajuće, frustrirana sam, nema tu ničeg novoga", kazala je Intan Maizura Othman, čiji se suprug nalazio u Boeingu 777 koji je nestao 8. ožujka 2014. malo nakon polijetanja.  

Po njezinim riječima, sastanak s istražitejima koji su predstavljali izvješće se pretvorio u "živu raspravu" tijekom koje je rodbina žrtava izrazila svoje frustracije, a mnogi od njih su postavljali pitanja na koja nisu dobili zadovoljavajuće odgovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni istražitelj otkrio je da je dosad pronađeno 27 dijelova zrakoplova, uglavnom manjih dijelova krila koji su doplutali do najbližeg kopna. Nova potraga zasad nije planirana, stoga MH370 ostaje jedan od najvećih zrakoplovnih misterija u povijesti.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo