emotivna poruka afp-a / Objavljena posljednja poruka fotografa ubijenog u Afganistanu: 'Svi se možemo diviti njegovoj hrabrosti'

Ubijeni fotograf Marai je i inače iskazivao veliku hrabrost radeći svoje reportaže. Bio je napadan i pretučen, svakodnevno se suočavao s prijetnjama

30.4.2018.
14:48
VOYO logo

Najmanje 29 osoba smrtno je stradalo u dvostrukom samoubilačkom napadu koji se u ponedjeljak dogodio u afganistanskom gradu Kabulu. 

Odgovornost za napad preuzela je neposrednim putem Islamska država koja je u svom priopćenju spomenula 'izdajice u redovima snaga sigurnosti i mediji'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>U samoubilačkom napadu ubijen fotograf AFP-a: Smrtno stradalo 20-ak ljudi, ozlijeđen i Reutersov fotograf

Među poginulima je i jedan fotograf novinske agencije France-Presse i još osam novinara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shah Marai, glavni fotograf ureda France-Pressea u Kabulu, koji je došao na mjesto prve eksplozije, ubijen je u drugoj eksploziji do koje je došlo tridesetak minuta kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencija AFP objavila je tko je bio Marai, koji je za njih radio još od 1996. godine. Za njega kažu da je bio hrabar, karizmatičan i predan tomu da izvještava o sukobima i napadima u Afganistanu.

Iza Maraija je ostalo šestero djece iz dva braka. Najmlađa kćer ima tek dva mjeseca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnja poruka koju je poslao bila je na WhatsAppu, a slao ju je kolegi snimatelju koji se bojao da će kasniti na mjesto prve eksplozije, budući da je zapeo u prometu prema mjestu događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne brini, čovječe, ja sam tu", odgovorio mu je Marai i potvrdio da već prati događaj. 

Marai je i inače iskazivao veliku hrabrost radeći svoje reportaže. Bio je napadan i pretučen, svakodnevno se suočavao s prijetnjama, a jedan od najvećih gubitaka mu je bio kad su mu u Kabulu ubili prijatelja i kolegu Sardara Ahmada, kojem su tada ubili i suprugu te dvoje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo se možemo diviti njegovoj hrabrosti, predanosti i entuzijazmu da svima koji su bili tamo smanji napetosti i strah. Znao je kolege nagovoriti da igraju ping-pong ili odbojku, samo da ih razvedri", napisali su iz AFP-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo