društvo se budi / Očekuju li se nove presude nakon Cosbyjeve?

Image
Foto: ©Splash/Guliver images

Premda su mnogi moćnici posljednjih godina bili osumnjičeni za napastovanje, rijetki su završili na sudu, premda su provedene brojne istrage nakon eksplozije optužaba u okviru pokreta #MeToo

27.4.2018.
14:36
©Splash/Guliver images
VOYO logo

Nakon osuđujuće presude Billu Cosbyju za spolno zlostavljanje, branitelji žrtava nadaju se kažnjavanju drugih istaknutih i moćnih osoba, premda ništa ne upućuje da će se to i dogoditi.

"Nevjerojatno koliko su ljudi postali svjesni da su se ti zločini godinama prikrivali", izrazio je zadovoljstvo državni tužitelj Kevin Steele koji je dobio osuđujuću presudu za bivšu američku filmsku zvijezdu, šest mjeseci od pojavljivanja pokreta #MeToo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve žene koje žele reći istinu potičemo da se jave i nadam se da sada svi vide da se prema njima odnosimo s poštovanjem tijekom čitavog suđenja", dodao je.

Presuda Cosbyju je "upozorenje seksualnim predatorima u svim dijelovima svijeta", ocjenjuje velika američka feministička organizacija NOW.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je "snažno upozorenje da utjecaj i moć prati velika odgovornost i da ih u razvijenom društvu ne treba zlorabiti. Moramo se nadati da je ovo prvi korak u pravom smjeru", rekao je glumac Seth MacFarlane.

"Žrtve Billa Cosbyja sada mogu odahnuti. Hvala sudcu i porotnicima. Hvala društvu što se budi", objavila je na Twitteru Rose McGowan, glumica koja je među prvima u listopadu optužila filmskog producenta Harveyja Weinsteina za spolno zlostavljanje, što je ubrzalo njegovu propast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda su mnogi moćnici posljednjih godina bili osumnjičeni za napastovanje, rijetki su završili na sudu, premda su provedene brojne istrage nakon eksplozije optužaba u okviru pokreta #MeToo.

Billu Cosbyju (80) prijeti tridesetogodišnja zatvorska kazna. No njegov se odvjetnik kani žaliti pa bi ga sud u očekivanju eventualnog trećeg sudskog postupka mogao ostaviti na slobodi uz jamčevinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo