skrbe o 2,7 milijuna izbjeglica / Od početka sukoba: u zadnjih pet godina u Turskoj rođeno više od 150.000 sirijskih beba

Image
Foto: AP

Zamjenik turskog premijera Lutfi Elvan je rekao kako Tueska čini najviše što može u ublažavanju te humanitarne katastrofe

29.2.2016.
18:13
AP
VOYO logo

Više od 150.000 sirijskih beba rođeno je u Turskoj od izbijanja sukoba u Siriji prije pet godina, izjavio je u ponedjeljak zamjenik turskog premijera Lutfi Elvan.

"Broj sirijskih beba rođenih u Turskoj dosegao je 152.000", kazao je ministar, podsjetivši da njegova zemlja skrbi o više od 2,7 milijuna sirijskih izbjeglica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U govoru na godišnjem zasjedanju Vijeća za ljudska prava u Ženevi, Elvan je kazao da Turska čini najviše što može u ublažavanju te humanitarne katastrofe.

Ankara je u više navrata kritizirala međunarodnu zajednicu da ne čini dovoljno za polovicu sirijskog stanovništva koje je pobjeglo pred borbama i pozvala je da podijeli teret sirijske humanitarne krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu je Svjetski program za hranu (WFP) objavio da su prikupljena sredstva "bez presedana" koja će omogućiti punu realizaciju programa pomoći u hrani sirijskim izbjeglicama u Jordanu, Libanonu, Iraku i Egiptu za cijelu godinu. 

Na konferenciji u Londonu o Siriji, održanoj početkom veljače, donatori su obećali "rekordnih" 619 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo