Prekršio niz zakona / Odbio nositi masku: Hrvat (28) izbačen iz vlaka u Njemačkoj. Psovao kondukterku, policajce, nije dobro prošao

Image
Foto: Bundespolizei

Ispostavilo se da je odranije poznat policiji. Njegov dosje od ponedjeljka je bogatiji za još nekoliko kaznenih prijava

5.7.2022.
17:55
Bundespolizei
VOYO logo

Neplanirano kratko, samo nekoliko minuta, uspio je voziti se vlakom 28-godišnjak iz mjesta Weßling, koji je u ponedjeljak ujutro tvrdoglavo naumio bez maske za lice, zbog korone, otputovati u München.

Savezna policijska inspekcija iz Münchena objavila je da su ga iz vlaka silom izbacili, te da mu se nije isplatilo niti vrijeđanje kondukterke i policajaca, još manje opiranje policajcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Život stručnih službi u RH /

Koronavirus.hr turistima: 'Maske od petka!' Objašnjavamo debakl Vladine stranice, Capak šuti na pitanja o koroni

Image
Život stručnih službi u RH /

Koronavirus.hr turistima: 'Maske od petka!' Objašnjavamo debakl Vladine stranice, Capak šuti na pitanja o koroni

Mladić, za kojega policija navodi da je hrvatski državljanin, u regionalni vlak RE 6 ukrcao se u Weilheimu na krajnjem jugu Bavarske. Prema policijskom izvještaju, kondukterka ga je primijetila praktično odmah pri polasku vlaka i zatražila od njega da stavi masku. On joj je uzvratio psovkama i uvredama.

Kondukterka je potom preko razglasa u vlaku pozvala u pomoć policajce koji su se također nalazili u vlaku. Mladiću nije bilo dovoljno niti kad je došlo troje policajaca, od kojih dva savezna, i kad su mu objasnili da će ili morati staviti masku, očito u skladu s epidemiološkim pravilima, ili će ga izbaciti iz vlaka na prvoj sljedećoj stanici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva sljedeća stanica bila je Tutzing i, kako dalje stoji u izvještaju, policajci su ga zgrabili rukama i izveli, a on je nastavio "biti verbalno agresivan i nerazuman".

Ali, mladom Hrvatu niti to nije bilo dovoljno, nastavio je vikati i psovati kondukterku, a kad ga je jedan od policajaca usred dreke fotografirao, kako bi ga se identificiralo, i njemu je stao psovati (policija nije navela što sve konkretno), pokazavši mu usto i srednji prst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do tog trenutka dreka 28-godišnjeg Hrvata već je došla u centar pažnje i svih u vlaku i svih na malom kolodvoru u Tuzingu. Dvojica saveznih policajaca izašla su iz vlaka kako bi, skupa s kolegama, nad mladićem "provela daljnje policijske mjere".

Za 28-godišnjaka su utvrdili da je policiji odranije poznat, a zbog vrijeđanja policajaca i kondukterke kao službenih osoba, zaradio je novu kaznenu prijavu. Što se tiče kršenja Zakona o zaštiti od zaraznih bolesti, taj dio kaznenog postupka protiv njega će se posebno voditi nakon "prijave nadležnim službama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo