Tko je Tajana Gudenus? / Oglasila se 'fatalna' Srpkinja koja je srušila austrijsku Vladu! Njezini odvjetnici tvrde: 'Ona postaje meta'

Image
Foto: AP Images

Ja nisam odgovorna za pad austrijske Vlade, poručila je Tajana Gudenus u pisanoj izjavi

22.5.2019.
8:50
AP Images
VOYO logo

Tajana Gudenus, Srpkinja rođena u Hrvatskoj o kojoj su mediji pisali da je glavni krivac za pad austrijske Vlade, nakon što je objavljena snimka njezina sastanka s potpredsjednikom Vlade Heinz-Christianom Stracheom, oglasila se javnosti preko svojih odvjetnika.

"Ja nisam odgovorna za pad austrijske Vlade, niti sam na bilo koji način utjecala na događanja koja su dovela do političkih posljedica i ostavke vicekancelara Savezne Republike Austrije", navela je Tajana Gudenus u pisanoj izjavi, piše Dnevni Avaz

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pismom se oglasilo i odvjetničko društvo Stojković, koje zastupa Tajanu Gudenus, i koje je navelo da "označavanjem naše klijentice kao nekoga tko svojom 'fatalnom privlačnošću' utječe na politička događanja odnosno označavanjem kao nekoga tko predstavlјa toliko moćnu figuru koja je u mogućnosti svojim ponašanjem dovesti do 'pada Vlade' jedne od vodećih država Europske unije, ona postaje meta i ugrožava se njena sigurnost".

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tajnoj snimci Strache za novac nudi prednosti pri dodjeli javnih natječaja

Podsjetimo, u subotu se raspala austrijska koalicija desnice i krajnje desnice nakon objavljivanja tajne videosnimke koja kompromitira nacionalističkog čelnika Heinza-Christiana Strachea, a u ponedjeljak će zastupnici u parlamentu glasovati i o povjerenju Sebastianu Kurzu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parlamentarne izbore najavio je kancelar nakon objavljivanja dijelova tajne videosnimke na kojoj predsjednik FPO-a Strache na Ibizi, u Španjolskoj 2017. u razgovoru s tobožnjom ruskom poduzetnicom za novac nudi prednosti pri dodjeli javnih natječaja u Austriji. Na tom sastanku bila je i Tajana sa svojim suprugom.

Skandal koji potresa austrijsku političku pozornicu nekoliko dana prije europskih izbora, završio se za nekoliko dana Stracheovom ostavkom na sve dužnosti, pa tako i na potpredsjedničku, a potom i odlaskom svih ministara FPO-a iz vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je Tajana Gudenus?

Tajana Gudenus, rođena Tajčić, prema pisanju austrijskih medija, potječe iz srpske porodice iz Hrvatske. U medijima se navodi da su izbjegli u Banja Luku početkom rata 1992. godine. Kako je pisao tjednik Zeit, njena majka je "javna bilježnica s odličnim vezama u glavnom gradu bosanskih Srba".

Tajčić se 2007. preselila u Beč bez ikakvog znanja njemačkog i tamo završila osnovne studije, a zatim i studij ekonomije. Od 2014. se volonterski angažira u austrijskom Fondu za integraciju. U lipnju 2016. je Tajana Tajčić u Beču vodila program koji je organizirala Turistička organizacija Beograda, a na kojoj je bio i veleposlanik Srbije u Austriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajana Gudenus je u braku s Johannom Gudenusom, šefom Kluba zastupnika desničarske Slobodarske stranke i zbog te se bračne veze našla na sastanku na Ibizi.

Drugi brak Johana Gudenusa (42) a mlađom Srpkinjom, a neki mediji često navode da ima 22 godine, premda drugi pišu da joj je 30, bio je često tema austrijskih trač magazina koji su prošlog mjeseca javili da je Tajana navodno ponovo trudna i da roditelji očekuju dječaka. Njihova prva kćer Anastasija (Anastasia) je nedavno navršila godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su se građanski vjenčali 2016., naredne godine imali su tradicionalno pravoslavno vjenčanje u Hramu Krista Spasitelja usred Banja Luke. Jedan od gostiju bio je i Milorad Dodik, s kojim se Gudenus često susreće, piše Deutsche Welle

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo