Skandalozna izjava / Oglasio se bubnjar Dine Merlina: 'Nisam napisao da bi poslao tenk na Hrvate, profil mi je hakiran'

Image
Foto: Privatni album

Glazbenik Kemal Hasić pozvao je Češljara da svira s njim, a Merlinu poručio nek si uzme 'nekog iz Thompsonovog benda'

15.10.2018.
15:50
Privatni album
VOYO logo

 Amar Češljar, bubnjar bosanskohercegovačkog glazbenika Dine Merlina,koji je, navodno, rekao da bi "poslao tenk" na Hrvate koji su u Mostaru prosvjedovali protivŽeljka Komšića izabranog glasovima Bošnjaka u Predsjedništvo BiH kako bi predstavljao Hrvate, čime je izazvao zgražanje hrvatske javnosti u toj zemlji, poslao je priopćenje medijima u kojem tvrdi kako on taj komentar nije napisao. 

"Profil mi je hakiran", kaže Češljar u objavi za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog moje obitelji, prijatelja, suradnika, građana, susjeda i svih ljudi koji me poznaju osobno ili kroz moj dugogodišnji profesionalni rad, ovim putem se obraćam u namjeri da demantiram neistinite informacije koje su posljednjih dana uznemirile javnost. Uz veliko poštovanje prema svima, ovim se ne želim pravdati, već iznosim javnosti do sada nepoznate činjenice.

Komentar koji je napisan pod mojim imenom na Facebooku portala klix.ba, a pod postom i protestima studenata u Mostaru nisam napisao ja. Moj mail i profil su bili hakovani. Notifikacije o promijenjenoj šifri su obrisane, što sam shvatio tek ujutru poslije kad se nisam uspio logovati ni na Facebook ni na e-mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa mog e-maila su slate poruke novinarima i portalima u Hrvatskoj, kao dupli demanti u dva različita perioda tokom te noći. Istina je da nisam napravio komentare, niti sam poslao pomenute mailove novinarima. Ali jesam obavio jedini telefonski razgovor sa hrvatskim novinarom Vedranom Strukarom kojem sam dao izjavu i sve negirao, ali taj dio nije objavljen.

U svojoj profesionalnoj karijeri sarađivao sam s ljudima iz cijele BiH, kao i iz svakog kraja svijeta. Moji lični stavovi i profesionalni domet ipak sežu dalje od polovičnih i pro nacionalističkih, pro nasilnih ili bilo kakvih sličnih komentara po društvenim mrežama. Nažalost, trenutna situacija u našoj zemlji povoljna je za ovakva provociranja i utemeljenje „istina“ bez da se kontaktiraju sudionici. Tako da, sve što je izneseno nije ni blizu istine koju ja živim. Sve je instrumentalizirano ili ispolitizirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O mojoj privatnosti se malo zna, ali bih dodao da je jedan dio moje šire porodice hrvatske nacionalnosti, i da čak ni greškom ne bih mogao napisati nešto slično što je navedeno. Ali, svakako se želim izviniti mojim prijateljima, kolegama, porodici i muzičarima čitavog svijeta koji su doživjeli neprijatnost pomislivši da je ovo izjava Amara Češljara kakvog godinama poznaju.

Moj jedini način komuniciranja je bio i ostao univerzalan – muzika!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka podrške

Podsjećamo, nakon skandalozne izjave glazbenik Dino Merlin objavio je kako Češljar više neće svirati u njegovom bendu. Potom je stigla i obavijest o prekidu suradnje s bendom Letu Štuke.

Ipak, ima onih koji su stali u Češljarevu obranu. Glazbenik Kemal Hasić pozvao je Češljara da svira s njim. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bijah na putu dva dana, umoran stigoh sinoć u kasne sate, otvorih društvene mreže, kad tamo razapinju mog brata Amara Češljara. Nazvah ga tako kasno nije spavao, šta je ovo? Upitah!!?? Kaže “hakovali” mi profil nitko mi ne vjeruje… Srce mi zamalo nije puklo koliko sam osjetio da je usamljen i ostavljen. Znam ga više od dvadeset godina. Moj sin nosi njegovo ime, zato ga tako dobro poznajem", napisao je Hasić u svojoj objavi te dodao kako će u njegovom bendu biti sretniji, a "čarobnjak nek uzme nekog iz Thompsonovog benda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo