#JusticeForUzma / Ogorčena javnost traži pravdu: Djevojka (16) mučena i na kraju ubijena od strane poslodavaca

Image
Foto: @zafran_noor/Twitter

Fotografije pretučene i izobličene djevojke šire se društvenim mrežama, a još nema reakcija Vlade

30.1.2019.
16:52
@zafran_noor/Twitter
VOYO logo

Kućna pomoćnica, djevojka koja je imala samo 16 godina, na brutalan je način mučena i na kraju ubijena od strane svojih poslodavaca u Pakistanu. Njeno je ubojstvo pokrenulo lavinu negodovanja. 

Fotografije pretučenog i izobličenog tijela jadne djevojke masovno se šire društvenim mrežama. Traži se reakcija Vlade na taj stravični događaj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su se spomenute fotografije počele širiti društvenim mrežama, nastao je pokret #JusticeForUzma koji se masovno širi na Twitteru diljem Pakistana. Nekoliko korisnika Twittera čak je tražilo premijera Imran Khana da od Vlade zahtijeva akciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanjima na društvenim mrežama, kao i diljem pakistanskih televizijskih kanala, djevojka Uzma Bibi, redovito je bila zlostavljana i posljedično tome imala je brojne ozljede. Tjerali su je da spava na podu od kupaonice, a kada joj je obitelj stigla u posjet kazali su im da je trenutno u nekom drugom gradu. 

Ranije ovaj tjedan, njen poslodavac ju je udario jer je uzela malo hrane. Nakon što se djevojka srušila na pod, obitelj kod koje je radila pokušala ju je oživjeti elektrošokovima koristeći žice kod kuće, pišu po društvenim mrežama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, jedna televizijska postaja je izvjestila da su djevojku ugušili i bacili su njeno tijelo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To nije prvi slučaj iskorištavanja maloljetne radne snage koji se pojavio u pakistanskim medijima. Prošle godine na Twitteru je osvanuo pokret #JusticeForKinza, nakon što je osvanuo video gdje je djevojčica od 11 godina brutalno pretučena od strane svojih zaposlenika. 

Već su tada najavili poboljšanje uvjeta rada za radnice koje rade kao kućne pomoćnice, ali taj zakon još uvijek nije predstavljen, piše Gulf News

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo