Samia i Leila su uspjele othrvati se / Okrutan svijet maloljetnica s Bliskog istoka: 'Ako bismo čistile i on bi vidio malo prašine, poredao bi nas u liniju i prebio'

Samia i Leila su se uspjele spasiti od prisilnog braka, danas su obrazovane i uspješne žene

28.9.2015.
18:26
VOYO logo

Ova priča vodi vas u okrutan svijet maloljetnica s Bliskog istoka. Dogovoreni brakovi ondje su još najčešća opcija, pa djevojčice na pragu puberteta postaju zakonite supruge i po 50 godina starijih muškaraca.

Mejgon je imala 11 kada ju je otac prodao šezdesetogodišnjaku. Za dvije kutije heroina. Pobjegla je u utočište, gdje je njezinu priču  prenijela fotoreporterka National Geographica. Nažalost. Mejgon je  vraćena ocu i jedna je od 14 milijuna 200 tisuća  djevojčica koje su prisiljene na brak s, većinom desetljećima, starijim muškarcem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponekad bih razmišljala da li da se ubijem? Bi li tada shvatili da to ne želim?", upitala se Samia.

Samia i Leila uspjele su se spasiti od prisilnog braka u Pakistanu. Danas su obrazovane i uspješne žene. No, teško je i pomisliti na strahote puta kojim su prošle. Tatina ruka trebala bi nježnošću  otkloniti sve što je loše. U ovim je slučajevima ruka tate grubošću ostavila bolne,  fizičke i duševne tragove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako bismo čistile i on bi vidio malo prašine ili bilo što krivo, zvao bi nas, poredao u liniju i prebio", dodaje Leila.

"Na ljestvici od 1 do 100, bila sam uplašena 100. Jako, jako, jako uplašena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samiu otac nije fizički povrijedio, ali on joj je u oči lagao. Nije znala da je zaručena dok slučajno nije čula razgovor s tetkama. 

"Otišla sam do nje i pitala o kome govori, a ona je rekla: Pa o tebi, zar nisi znala da si zaručena? Pogledala sam je u šoku i rekla, ali meni je samo 12 godina", kaže Samia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak je ipak ostvaren. S rođakom Pakistancem. No, poništen je, jer Samia je dokazala kako je sklopljen bez njezinog pristanka. Želi o tome pričati kako bi poručila svim djevojkama da ima izlaza, a nagrada za hrabrost je neprocjenjiva. Sloboda. 

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo