više od 60.000 kućanstava bez struje / Olujno nevrijeme poharalo zapad Europe: prouzročena šteta u Francuskoj, otkazano više od 150 letova iz Londona

Vatrogasci su morali intervenirati zbog nekoliko kuća s kojih je vjetar odnio krov i nekoliko srušenih električnih stupova, ali nitko nije izgubio život

28.3.2016.
22:21
VOYO logo

Olujno nevrijeme koje je u ponedjeljak zahvatilo dio zapadne Europe prouzročilo je štetu u Francuskoj i otkazivanje više od 150 letova u polasku i odlasku iz londonskih zračnih luka Gatwicka i Heathrowa.

U ponedjeljak ujutro je više od 60.000 kućanstava na sjeveru i na zapadu Francuske ostalo bez električne energije, a u 15.000 kućanstava struja se tijekom poslijepodneva još nije bila vratila. Vjetar praćen snažnim pljuskovima puhao je brzinom  od 150 km/h na obali Bretagne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pedesetak letova u dolasku i 80 u odlasku iz Londona otkazano je za ovaj produljeni uskrsni vikend tijekom kojega su mnogi Britanci pošli na odmor

Vatrogasci su morali intervenirati zbog nekoliko kuća s kojih je vjetar odnio krov i nekoliko srušenih električnih stupova, ali nitko nije izgubio život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jugu Engleske "zbog snažnog vjetra koji je prouzročila oluja Katie, neki letovi danas kasne a neki su otkazani", priopćila je zračna luka Heathrow, najveća u zemlji, na svojoj mrežnoj stranici.

Pedesetak letova u dolasku i 80 u odlasku iz Londona otkazano je za ovaj produljeni uskrsni vikend tijekom kojega su mnogi Britanci pošli na odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gatwicku, na jugu britanske prijestolnice, dvadesetak letova otkazano je u dolasku a četiri su preusmjerena, navodi se na mrežnoj stranici zračne luke.

Zbog oluje Katie bez struje je ostalo barem 2000 kućanstava u Sussexu, Surreyju i Kentu, na jugu Engleske, objavio je UK Power Networks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u Nizozemskoj su kasnili zrakoplovi u zračnoj luci Amsterdam-Schiphol, objavljeno je na Twitteru. Po izvješću javne televizije NOS, vjetar je na trenutke dosezao brzinu od 113 km/h, a evakuiran je i kompleks s 28 stanova zbog opasnosti da vjetar odnese oblogu krova. Na više mjesta su otkazane uskrsne svečanosti i drugi događaji na otvorenom, ističe NOS.

U Bruxellesu su u ponedjeljak ostali zatvoreni gradski parkovi zbog snažnog vjetra, objavila je tvrtka koja upravlja zelenim površinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo