Zabio se u planinu / Olupina zrakoplova još nije pronađena: sve manje nade za obitelji 66 putnika i članova posade

Image
Foto: AP Images

Obitelji putnika u teheranskoj zračnoj luci čekaju vijesti o svojim najbližima. Na žalost, nade da je netko od putnika preživio nesreću su sve manje

19.2.2018.
9:04
AP Images
VOYO logo

Iranski spasilački timovi u ponedjeljak i dalje pokušavaju locirati ostatke zrakoplova koji se srušio dan ranije sa 66 putnika i članova posade, a njihovu potragu koja zasad nije imala rezultata otežavaju ledene temperature i planinski teren.

U padu iranskoga zrakoplova na letu iz Teherana u Jasudž na jugozapadu Irana u nedjelju je poginulo svih 66 ljudi, od toga 60 putnika i šest članova posade, potvrdila je zrakoplovna tvrtka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik iranske poluprivatne tvrtke Aseman Airlines potvrdio je da je svih 66 ljudi, među kojima jedno dijete, poginulo kad se zrakoplov srušio u planinskom području Dena pored grada Semiroma u pokrajini Isfahan.

Pretpostavlja se da riječ o 20 godina starom avionu tipa ATR 72-500.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Helikopteri i gorska služba spašavanja oružanih snaga kao i Crveni polumjesec te lokalni dobrovoljci uključeni su u potragu, iako se ne očekuje da bi se mogao pronaći itko tko je preživio nesreću, obajvila je državna televizija.

"Pet ekipa počelo je operaciju potrage u ranim satima ujutro, na 16 stupnjeva ispod ništice", rekao je dužnosnik lokalnog Crvenog polumjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suočavamo se s potpunom enigmom. Ne znamo ništa o nesreći", naglasio je ministar prometa Abas Ahundi za novinsku agenciju Tasnim.

Iran je zatražio pomoć u potrazi od europskih zemalja i Kine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka Aseman Airlines je na crnoj listi Europske komisije na kojoj se nalaze tvrtke s nesigurnim zrakoplovima, prenijela je agencija dpa.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo