KOMENTIRAO POSJET HRVATSKOJ / 'Ona je kriva zbog toga što sam ja tobože ponizio Hrvatsku, a ja sam kriv što sam Srbin, četnik, što već hoćete'

Image
Foto: Boris Šćitar/Večernji list

Aleksandar Vučić je u Srbiji komentirao 'buru teških riječi' na račun njega i hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović

14.2.2018.
8:13
Boris Šćitar/Večernji list
VOYO logo

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić jučer se vratio iz dvodnevnog službenog posjeta Hrvatskoj, a u dnevniku javne televizije RTS kazao je kako je između Hrvatske i Srbije potreban dijalog. Vučić je poručio  kako Srbija u budućnosti neće biti slabija te da je njena snaga u tome što drži do svojih riječi i uvjerenja. 

"Iako su stvari teške, čuvat ćemo mir i stabilnost i unaprijeđivat ćemo odnose", naglasio je Vučić. Istaknuo je da će učiniti sve što je moguće kako bi se poboljšao položaj Hrvata u Vojvodini, ali je pritom kazao kako će Hrvatska na isti način postupiti prema Srbima, naročito u Vrginmostu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić je komentirao i "buru teških riječi" na račun njega i hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. "Ona je kriva zbog toga što sam ja tobože ponizio Hrvatsku, a ja sam kriv po svojoj prirodi, što sam Srbin, četnik ili što već hoćete", kazao je Vučić.

Srbijanski predsjednik poručio je kako i jedna i druga strana trebaju čuti i slušati te da neki ljudi u Zagrebu nisu htjeli čuti drugu stranu. "Vi cijelo vrijeme govorite ‘ali mi sve drugačije od vas mislimo o onome što je bilo prije 23 i 27 godina. Kao da to ne dopire do njih. Kao da morate imati isto mišljenje kao oni, a apriori ste krivi ako imate drugačiji stav", kazao je Vučić i dodao kako nije očekivao toliko težak posjet. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam se trudio da jad i čemer, sve ono kroz što prolazim, ne pokazujem. Znate, ako vam pokažu ‘baš me briga što su tebi spalili kuću, što su tvome ocu ubili oca, što su tvom ocu ubili dedu, baš me briga za sve to, jedna tvoja izjava od prije 30 godine mi se nije svidjela, aj sad ti budi kriv za to’… Vi stanete, gledate i ne vjerujete da pored svih vaših poruka o budućnosti neko i dalje na tome inzistira", kazao je Vučić.

Na konstataciju da je prije tri godine u Zagrebu posjet prošao bez problema, Vučić je komentirao: "Zato što je Srbija manje slaba, da ne kažem da je snažnija". Vučić je za RTS kazao kako se dostojanstveno nosio sa izazovima te da će poštovati ono što je u Zagrebu rekao. "Mi ćemo poštovati ono što smo rekli, 100 dana bez ijedne teške reči, iako bih i danas imao mnogo toga odgovoriti različitim dužnosnicima i onome što me jurio po Trgu, pa čim sam se okrenuo, zaustavio se u toj jurnjavi", rekao je srbijanski predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo