Borba protiv kriminala / Opasnost još uvijek postoji: Njemačka od 11. rujna 2001. spriječila 11 terorističkih napada

Image
Image

Prema istraživanju instituta Emnid za dnevnik Bild 56 posto njemačkih građana je čvrsto uvjereno da će još u ovoj godini doći do terorističkih napada u Njemačkoj

29.3.2016.
12:48
VOYO logo

Njemačke sigurnosne službe su od 11. rujna 2001. spriječile jedanaest terorističkih napada na području Njemačke, ali opasnost još uvijek postoji, rekao je predsjednik Saveznog ureda za borbu protiv kriminala (BKA) Holger Muench u razgovoru za javni servis Bayerische Rundfunk u utorak.

"Da u Njemačkoj u posljednjih petnaestak godina nije došlo do napada nije samo sreća nego dokaz za dobru suradnju raznih sigurnosnih službi", rekao je Muench u razgovoru za radio program Bayerische Rundfunk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je ukazao i na još uvijek više nego aktualnu prijetnju od terorističkih napada u Njemačkoj i nagli porast tzv. opasnih osoba iz islamističke scene.

"Trenutno u Njemačkoj pratimo 470 osoba od kojih prijeti opasnost. Njihov broj se posljednjih godina naglo povećao", rekao je Muench ne objašnjavajući razloge tog porasta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi možemo doći do zaključka da Europa a time i Njemačka, stoje u središtu zanimanja islamističkog terorizma i zbog toga polazimo od povećane opasnosti od terorističkih napada", zaključio je direktor BKA-a.

Prema istraživanju instituta Emnid za dnevnik Bild 56 posto njemačkih građana je čvrsto uvjereno da će još u ovoj godini doći do terorističkih napada u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo