trajalo je šest sati / Opet kaos u Ljubljani. Policija rastjeravala prosvjednike vodenim topom i suzavcem. Janša im poručio 'Prijetnje nisu ustavno pravo'

Uz minutu šutnje u spomen na preminulu 20-godišnjakinju u Ljubljani je danas popodne počeo skup protiv covid potvrda i obveznog cijepljenja

29.9.2021.
22:25
VOYO logo

Tragičan slučaj djevojke koja je u Ljubljani umrla dva tjedna nakon što se cijepila doveo je do privremene obustave cijepljenja Johnsonovim cjepivom sve dok stručno povjerenstvo ne rasvijetli okolnosti njezine smrti.

20-godišnja djevojka umrla je od moždane kapi, a što je dovelo do moždane kapi to je sad predmet medicinske forenzike. Slovenija bilježi i još jedan slučaj smrti, također kod mlađe žene koja je prvo dobila trombozu, a potom i moždani udar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Preminula je /

Nakon tragične smrti Slovenke koja se cijepila, poslali smo HALMED-u upit o stanju s nuspojavama u Hrvatskoj

Image
Preminula je /

Nakon tragične smrti Slovenke koja se cijepila, poslali smo HALMED-u upit o stanju s nuspojavama u Hrvatskoj

Građani su prosvjedovali šest sati protiv mjera

Inače, u Sloveniji je dosad Johnsonom cijepljeno 120 tisuća ljudi, a interes je velik jer se prima u samo jednoj dozi pa s Mađarskom dogovaraju kupnju još 100 tisuća doza jer je zbog obaveznih covid potvrda proteklih dana bilo čak i nestašice cjepiva. 

"Svi smo potreseni i želim izraziti sućut obitelji preminule. Zaključak našeg sastanka je da je ovaj incident moguće povezati s cjepivom te smo zbog toga privremeno odlučili obustaviti cijepljenje tim cjepivom", kazao je Bojana Beovic, zdravstveni radnik zadužen za cijepljenje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz minutu šutnje u spomen na preminulu 20-godišnjakinju u Ljubljani je danas popodne počeo skup protiv covid potvrda i obveznog cijepljenja.

Nekoliko tisuća nezadovoljnih Vladinim prosvjedovali su šest sati u centru grada. Uz transparente "Covid fašizam, cjepiva ubijaju, mediji lažu, Vlada laže" traže da se ukine diskrimnacija države, kako ju oni vide.

Policija je objavila da prosvjedni skup, nije prijavljen, a onda je krenula na prosvjednike vodenim topovima i suzavcem, nakon čega su se oni razbježali, pa onda opet okupili pred državnom televizijom. Navečer je slovenski premijer Janša putem Twittera poručio da prijetnje zdravstvenim radnicima i novinarima nisu nikakvo ustavno pravo na slobodu govora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo