žestoke poruke / Orban o migrantskom valu: 'Mislim da bi Nikola Zrinski znao što se treba učiniti u takvoj situaciji'; Evo što kaže o Hrvatskoj

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

'Smatram da svi koji se ne budu branili za 20 godina ne će prepoznati svoju zemlju. Promjena će se dogoditi uz vanjski utjecaj', kaže mađarski premijer

18.6.2021.
10:25
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Mađarski premijer Viktor Orban u razgovoru za Glas koncila komentirao je migrantski val.

Stava je da se migracije ne događaju spontano, već organizirano. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To na zapadu smatraju teorijom zavjere, no sve je to ipak organizirano s političkim i poslovnim motivima, a posljedice toga bit će dovođenje velikih muslimanskih masa na europski kontinent", kazao je Orban i dodao:

"Smatram da svi koji se ne budu branili za 20 godina ne će prepoznati svoju zemlju. Promjena će se dogoditi uz vanjski utjecaj, koji im je jednostavno nametnut. Mislim da bi Nikola Zrinski znao što se treba učiniti u takvoj situaciji, napomenuo je Orban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imate fantastičnu državu"

Mađarski premijer komentirao je i odnose s Bruxellesom s kojim se često sukobljava.

Kazao je kako Mađarska plaća veliku cijenu jer ide 'protivno struji' no smatra kako ako ne plate tu cijenu da će na kraju izgubiti puno više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bolje prolazimo ako se borimo. Mislim da bi to razumio i Zrinski", naglasio je.

Potom se osvrnuo i na Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska nacionalna svijest vrijedan je doprinos Europi. Imate fantastičnu državu. Svi dijelovi Hrvatske su fantastični, ne samo more, nego cijela država. Mislim da imate vrlo raznolik narod, susrećem drugačije karaktere Hrvata na otocima i primjerice u Osijeku. Vi znate kako ih možete povezati u istu državu, što je važan doprinos Europi. Nadalje, vi ste iznimni i strastveni borci, što je potrebno Europi. Imate i specifičan antikomunizam", kazao je Orban za Glas koncila.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo