Obožavatelj / Orban pred američkim konzervativcima: 'Trebamo manje transvestita, više Chucka Norrisa!'

Image
Foto: YouTube/screenshot

Chuck Norris je izbrojao sve brojeve do beskonačno, i to dvaput, ponovo je izgradio Rim u jednom danu, korona je u strahu pred njim pobjegla u lockdown

5.8.2022.
17:45
YouTube/screenshot
VOYO logo

I opet se mainstream mediji iz zemalja liberalne parlamentarne demokracije rugaju s premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, ovaj put zbog njegove izjave na Konferenciji konzervativne političke akcije (CPAC) koja se ove godine održala u Dallasu:

"Mađari su odlučili da mi ne trebamo više rodova, nego da trebamo više rendžera… Manje transvestita, a više Chucka Norrisa!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIJE PRVI PUT /

Viktor Orban ponovno provocira Hrvatsku: 'Da nam nisu uzeli more i mi bismo imali luku'

Image
NIJE PRVI PUT /

Viktor Orban ponovno provocira Hrvatsku: 'Da nam nisu uzeli more i mi bismo imali luku'

Iste riječi koje je prenio The Gazette, prenijeli su i Der Standard i ZDF i brojni drugi mediji i agencije, tako da nema zabune o Orbanovoj izjavi. Govor je sadržavao više, manje sve ono što i inače govori, pogotovo u posljednje vrijeme, kad su se, zgražajući se nad njegovim izjavama o nacizmu, od njega počeli odricati i najbliži suradnici.

Orban je, tako, pričao o "opasnostima globalizma", o Georgeu Sorosu, o migrantskoj krizi u Europi iz 2015., izdižući kao najsvjetliji primjer svoju vlastitu politiku totalnog izolacionizma i fizičke sile na granici, da bi u jednom trenutku kulminirao izjavom za koju je nevjerojatno da mu je prošla u SAD-u, zemlji čije su mase vojnika izginule u Drugom svjetskom ratu u borbi protiv nacizma i fašizma:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Užasi nacizma i komunizma dogodili su se zato što su neke zapadne zemlje u kontinentalnoj Europi odbacile kršćanske vrijednosti, a danas progresivci planiraju to isto. Žele odbaciti zapadne vrijednosti i stvoriti novi svijet, post-zapadni svijet. Tko će ih zaustaviti ako ne mi?"

Sve to govorio je u kontekstu "kulturalnih ratova". Očito svjestan kako zvuči, Orban je dodao: "Već mogu vidjeti sutrašnje naslove: Krajnje desni europski rasist, antisemitski vlastodržac, Putinov Trojanski konj govori na konzervativnoj konferenciji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušao se dalje oprati od svoje skandalozne izjave iz Rumunjske, gdje je rekao da "Mađari ne žele postati miješana rasa".

"Ne brinite, kršćanski političar ne može biti rasist", uvjeravao je publiku u to da premijer Mađarske ideološki nije ušao u domenu nacizma, "Budite uvjereni, kršćanske vrijednosti štite nas od toga da odemo predaleko."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europski mediji su se, pak, u prvom redu sprdali s Orbanom zbog referiranja na Chucka Norrisa, danas 82-godišnjeg veterana akcijskih filmova, s kojim se Orban, kao svojim velikim idolom, osobno upoznao prije četiri godine, rekavši mu tada: "Znate, ja sam u osnovi ulični borac."

Der Standard sad podsjeća, prvo, na dugogodišnju tradiciju viceva o Chucku Norrisu; da je taj čovjek do sada uspio izbrojati sve brojeve do beskonačno, i to dvaput, da je ponovo izgradio Rim, u jednom danu, da je korona, u strahu pred Chuckom Norrisom, pobjegla u lockdown. I sad, što? "Orban je na istu kartu odigrao i na skupu CPAC", zaključuje Der Standard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZDF je više pozornosti obratio tome što je u publici bio i notorni Donald Trump, što je Orbanova retorika bila ratna, što se razbacivao rasističkim tezama, što je bila riječ o skupu krajnjih sljedbenika teorija zavjera na jednoj hrpi s vjerskom desnicom, a tek na kraju na spominjanje Chucka Norrisa i spominjanje sebe kao "staromodnog borca za slobodu".

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo