NAMJERNO ILI SLUČAJNO? / Orbana u Madridu posjeli kraj supruga premijera Luksemburga. Bettel ga ranije prozvao zbog homofobije

Image
Foto: Twitter

Španjolska kraljevska palača nije se oglasila povodom nagađanja da je raspored sjedenja bio namjeran

30.6.2022.
17:43
Twitter
VOYO logo

Dok su se filtrirale fotografije NATO večere u španjolskoj kraljevskoj palači, mnogi su brzo uočili ono što je jedna španjolska novinska stranica opisala kao sliku samita: mađarski premijer Viktor Orbán sjedi pokraj Gauthierja Destenaya, prvog istospolnog supruga čelnika države članice EU.

Usred nagađanja o tome je li raspored sjedenja bio namjeran, možda znak ovomjesečne proslave Pridea, španjolska kraljevska palača nije odgovorila na zahtjev za komentar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privlačan raspored sjedenja došao je godinu dana nakon što je Destenayin suprug, luksemburški premijer, Xavier Bettel, osudio Orbana zbog mađarskog zakona o zabrani bilo kakvog prikazivanja LGBT osoba u materijalima namijenjenim djeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Biti nacionalno okrivljen, smatrati se nenormalnim, smatrati se opasnošću za mlade ljude – to nije shvaćanje da biti homoseksualac nije izbor”, rekao je Bettel, koji je 2015. postao prvi čelnik EU koji se oženio osobom istog spola.

"Ali netolerantnost je izbor", nastavio je Bettel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je pozvao Orbana da razmotri potencijalnu štetu koju bi zakon mogao nanijeti mladima.

“Nisam ustao jedno jutro nakon što sam vidio reklamu na TV-u. Život tako ne funkcionira. To je u meni, ja to nisam odabrao. A prihvatiti sebe je dovoljno teško, pa još biti i stigmatiziran, to je previše”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo