Hrvatska uoči dočeka Nove godine / Orepić: 'Hrvatska je u trećem stupnju pripravnosti, ali nema nikakvih naznaka mogućeg napada'

'Ništa ne ukazuje da bi se mogao dogoditi ikakav napad na mjesta na kojima se okuplja veliki broj ljudi', poručio je Orepić

31.12.2016.
12:30
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić rekao je u subotu u Konavlima kako je Hrvatska uoči dočeka Nove godine preventivno u trećem stupnju pripravnosti, no kako ništa ne ukazuje da bi se mogao dogoditi ikakav napad na mjesta na kojima se okuplja veliki broj ljudi.

''Hrvatska je u trećem stupnju pripravnosti koji podrazumijeva povećane mjere sigurnosti pogotovo na mjestima većeg okupljanja ljudi. U ovom trenutku ništa ne ukazuje na to da bi se u Hrvatskoj moglo dogoditi nešto slično kao napad u Berlinu, ali djelujemo preventivno. Policija će učiniti sve da blagdani prođu ugodno svima'', rekao je Orepić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit kako će se policija pripremiti na pojačani povratak s istoka prema zemljama Europe nakon Nove godine, Orepić je odgovorio kako su svjesni problema na uskim grlima kao što je primjerice predio oko Neuma, te najavio bolju pripremu nego na Badnji dan.

''Mi smo svjesni problema na tim prometnim uskim grlima, mi moramo uskladiti potrebu za provođenjem sigurnosnih mjera i potrebu za sigurnosti u prometu. Molim sve građane da se strpe, mi ćemo učiniti s naše strane sve da te gužve budu što manje i da se što manje čeka'', rekao je Orepić te dodao kako će biti ipak nešto veća priprema policije nego na Badnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit kakav je stav Mosta oko najave premijera Plenkovića da će se Ina kupiti novcem od prodaje dijela HEP-a, Orepić je kratko odgovorio kako će se napraviti sve što je u interesu građana.

''Napravit ćemo što je u interesu svih građana, to budite sigurni. Ne mogu ništa više o tome reći'', rekao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je odgovarajući na upit rekao i kako je ove godine zabilježen i manji broj ozljeda od pirotehnike.

''Statistike su povoljnije, ali zaista nikad ne može biti dovoljno opreza. Mislim da nema nikakve potrebe za time, molim sve da mimoiđu takav način proslave'', rekao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan za dva nestala policijska službenika za vrijeme blagdana, ministar unutarnjih poslova napomenuo je kako se intenzivno radi na oba slučaja no kako zbog istrage ne može reći više. Ustvrdio je i kako se oko slučaja deložacije šibenskog policajca Jure Teskere digla velika tenzija, a dodao je kako je MUP prema njemu bio više nego korektan.

''Gospodin Teskera je 1996. godine potpisao ugovor o prijemu kuće koju mu je RH obnovila, a 1999. godine je postignut sporazum s MUP-om koji je tražio odgodu deložacije do njegovog umirovljenja, najdalje do ovog datuma. Mislim da je sustav, a pogotovo MUP prema njemu bilo više nego korektan'', istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić rekao je da bi se već ovo ljeto na predjelu Prevlake trebao otvoriti privremeni pomorski granični prijelaz i tako rasteretiti onaj u Cavtatu.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo