PLANIRALI I SLAVILI UBOJSTVA / Osnivač zabranjene britanske neonacističke skupine osuđen na zatvor: 'Namjera im je bila započeti rasni rat'

Image
Foto: Screenshot

Davies je prošli mjesec proglašen krivim što je ostao član skupine i nakon što je zabranjena

7.6.2022.
20:44
Screenshot
VOYO logo

Suosnivač britanske neonacističke skupine, čiji su članovi planirali ili slavili ubojstva zastupnika, u utorak je zatvoren zbog svoga članstva u zabranjenoj organizaciji.

Alex Davies (28) pomogao je u osnivanju Nacionalne akcije, bijele suprematističke skupine koju je vlada zabranila 2016. godine, nakon što je otvoreno slavila ubojstvo zastupnice Jo Cox. U uličnom napadu ustrijelio ju je i ubo na smrt osamljenik opsjednut nacistima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davies je prošli mjesec proglašen krivim što je ostao član skupine i nakon što je zabranjena. Dobio je osam i pol godina zatvora na londonskom sudu Old Bailey u utorak.

Godine 2018. članovi Nacionalne akcije priznali su kupovinu mačete u svrhu ubojstva još jedne zastupnice, kao i prijetnju da će ubiti policajku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine, policajac je postao prvi aktivni član policije koji je osuđen za terorističke prekršaje nakon što je proglašen krivim zbog članstva u skupini.

Tužitelji kažu da je namjera Nacionalne akcije, koja je osnovana 2013. godine, započeti rasni rat. Skupina - prva desničarska organizacija koja je zabranjena u Britaniji od Drugog svjetskog rata - rekla je da želi osloboditi bijelu Britaniju od židovske kontrole i širenja etničkih manjina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanska policija nedavno je upozorila na porast ekstremizma krajnje desnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo