Zarazio ga muškarac / Ospice i u Sloveniji: u Mariboru obolio jednogodišnji dječak

Image
Foto: Thinkstock.com

Epidemiolog je identificirao 57 osoba koje su imale kontakt sa zaraženim unutar njegove obitelji i zdravstvene službe, svi su oni pregledani te su poduzete preventivne mjere

29.5.2018.
14:00
Thinkstock.com
VOYO logo

U Sveučilišni klinički centar u Mariboru zaprimljen je jednogodišnji dječak koji je obolio od ospica, javlja mariborski list Večer. Dječak je obolio zbog kontakta sa zaraženim muškarcem koji je, kako navodi list, doputovao iz Srbije. Muškarac je prije dva tjedna obolio od ospica.

>> Sad je i službeno potvrđeno: ospice su stigle u Hrvatsku, liječnici apeliraju na roditelje da cijepe djecu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dječak je bio identificiran kao slučaj kontakta sa zaraženom osobom te je tad cijepljen protiv ospica. Prethodno nije bio cijepljen jer prema programu cijepljenja još nije dovoljno star. Cijepljenje nakon kontakta sa zaraženim kod dječaka nije uspostavilo pravodobnu zaštitu" - navode u epodemiološkoj službi Nacionalnog instituta za javno zdavlje u Mariboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dječak ne ide u vrtić. Epidemiolog je identificirao 57 osoba koje su imale kontakt sa zaraženim unutar njegove obitelji i zdravstvene službe, svi su oni pregledani te su poduzete preventivne mjere s čime je mogućnost širenja zaraze ospicama maksimalno ograničena, navode u Nacionalnom institutu za javno zdravlje u Mariboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo