Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
priznali zlostavljanje

Osvanula snimka policijske brutalnosti u Crnoj gori: 'Pi*** jedna, sad ćeš vidjeti kako udaramo!'

Isti policajci i dalje rade kao policajci, iako su nedavno bili uhićeni, te u sporazumu s tužiteljem priznali zlostavljanja građana

Vijesti.hr/ 31.10.2018. u 20:04
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U crnogorskim medijima osvanula je snimka policijske brutalnosti tijekom racije u kafiću u Ulcinju u Crnoj Gori, na kojemu se može vidjeti zlostavljanje jednog gosta, piše Kurir. Tom prilikom policijski službenici Vladimir Baković, Radovan Milićević i Zoran Pejović, prekoračili su potrebnu silu kada su udarali šakama po vratu i rebrima jednog muškarca te maltretirali još neke goste koji nisu pružali otpor.

Isti policajci i dalje rade kao policajci, iako su nedavno bili uhićeni, te u sporazumu s tužiteljem priznali zlostavljanja građana. Na snimci koju je objavio Građanski pokret URA, može se vidjeti kako policajci udaraju muškarca po vratu i rebrima te vrijeđaju i udaraju i druge goste. Među onima koje su maltretirali bio je i jedan američki državljanin.

Iako je objavljena snimka bez zvuka, navodno postoji i originalna snimka na kojoj se čuje kako policajci vrijeđaju goste:

"Je*** ti mater, zapamtit ćeš me ti dobro", te potom "pi*ko jedna, sad ćeš vidjeti kako policija udara", neke su od rečenica koje je izrekao bahati policajac Vladimir Baković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon incidenta, nadležni ravnatelj u postupanjima policijskih službenik nije vidio neki problem, tako da je smatra kako je upotreba sredstva prisile bila opravdana.

Upravo se čita

Policajci su kasnije priznali izvršenje ne jednog, već više kaznenih djela. Tužiteljstvo i tri policijska okrivljenika postigli su sporazum. Baković je priznao da je kriv za četiri, Milićević da je kriv za četiri, a Pejović za jedno kazneno djelo zlostavljanja. Kao što piše Kurir, čak su i sami Ulcinjani protestirali zbog načina izvođenja policijske racije prošle godine, tvrdeći da se policija neprimjereno ponašala i lakše povrijedila nekoliko osoba.

Vijesti.hr/ 31.10.2018. u 20:04
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba