neželjena dilema / Osvojila pola milijarde dolara, ali zakon nije na njenoj strani: ne smije ostati anonimna

Image
Foto: Ilustracija / Thinkstock.com

'Želi nastaviti svoj rad i želi biti slobodna ući u samoposlugu ili ići na javne događaje bez da je se prepoznaje kao dobitnicu pola milijarde dolara', objašnjava njen odvjetnik

7.2.2018.
10:05
Ilustracija / Thinkstock.com
VOYO logo

Tri puta je provjerila dobitne brojeve i potpisala listić. Gospođa iz New Hampshirea je znala da će se njezin život promijeniti na bolje. Osim u jednoj stvari, piše The Washington Post.

Gospođa koja je u siječnju na izvlačenju brojeva američke lutrije Powerball osvojila 560 milijuna dolara uskoro bi trebala postati vlasnica bankovnog računa na kojem će biti iznos s devet znamenki, ali pravila nalažu da cijeli svijet, uključujući njezine susjede, stare prijatelje, daljnu rodbinu, ali i spletkare i kriminalce, dozna tko je ona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek anonimna žena sada od suda traži da joj se novac uruči, ali da se njezino ime zadrži u tajnosti. U sudskom spisu koji je pribavio NewHampshire.com, gospođu se vodi kao N.N..

"Ona već dulje vrijeme živi u (američkoj saveznoj državi) New Hampshire i aktivno doprinosi zajednici", rekao je odvjetnik gospođe Steven Gordon pa nadodao: "Želi nastaviti svoj rad i želi biti slobodna ući u samoposlugu ili ići na javne događaje bez da je se prepoznaje kao dobitnicu pola milijarde dolara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S jedne strane su ljudi iz Powerballa koji tvrde da integritet igre ovisi o tome da se identitet dobitnika javno obznani kako bi se sam loto zaštitio od prevara. Žena iz malog grada koja drži veliki ček dok bljeskalice fotoaparata rade je snažan marketinški alat. S druge strane je žena koja želi nastaviti živjeti daleko od očiju javnosti i nesreće koja često zna zadesiti dobitnike lota. Nažalost, čini se da zakon nije na gospođinoj strani.

Prema pravilima lutrije u New Hampshireu, ime dobitnika mora biti javno objavljeno, jednako kao i mjesto iz kojeg dolazi i iznos koji je osvojio. Savezna država dopušta da se novac stavi u anonimni investicijski fond, međutim to nije moguće budući da je žena već potpisala listić i bilo kakva promjena na njemu bi značila da neće osvojiti novce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni direktor državnog odjela za lutriju Charlie McIntyre rekao je da se povjerenstvo konzultiralo s državnim odvjetnikom koji je rekao da se dobitnik mora poštivati zakone kao i svi drugi.

"Odjel za lutriju New Hampshirea razumije da je osvajanje 560 milijuna dolara događaj koji nekome može promijeniti život", stoji u izjavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oprez spomenute gospođe je možda opravdan budući da je povijest prepuna primjera lošeg upravljanja na lotu osvojenim novcem.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo