Isključen s aparata / 'Otišao je naš mali divni dječak': umro teško bolestan dječačić Charlie Gard

Image
Foto: AP Images

'Otišao je naš divan mali dječak, jako smo ponosi na tebe Charlie', rekla je Connie Yates, majka djetata, nakon što je isključen s aparata.

28.7.2017.
20:58
AP Images
VOYO logo

Nekoliko dana prije prvog rođendana umro je Charlie Gard, jedanaestomjesečni dječačić koji je patio od ekstremno rijetkog genetskog poremećaja koji uzrokuje oštećenje mozga i slabljenje mišića, objavila je u petak njegova obitelj.

"Otišao je naš divan mali dječak, jako smo ponosi na tebe Charlie", rekla je Connie Yates, majka djetata, nakon što je isključen s aparata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je tjednima bio predmet sukoba između njegovih roditelja i londonske bolnice koja ga je liječi. Roditelji su pet mjeseci vodili pravnu bitku i obratili se i sudu u Strasbourgu, ali 27. lipnja Europski sud za ljudska prava je odbacio njihovu žalbu i dječak nije pušten iz bolnice na eksperimentalno liječenje u Sjedinjene Države.

Kasnije su Charliejevi roditelji željeli da o njemu u hospiciju brigu vodi privatni tim liječnika kako bi sa svojim sinom proveli što više vremena. Uprava bolnice Great Ormond Street upozorila je da to nije u interesu dječaka, a sudac Francis odobrio je plan po kojemu će mali Charlie vrlo brzo nakon premještaja na odjel palijativne skrbi biti isključen s aparata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije u Charliejevu interesu da ga se nastavi održavati na životu uz pomoć aparata. U skladu sa zakonom je i u njegovu najboljem interesu da se aparati isključe", stoji u Francisovom zaključku.

U ponedjeljak su Charliejevi roditelji obustavili svoju bitku ocijenivši da je prekasno da ga se spasi. Odbijena je i njihova molba da bude pušten kući, jer su liječnici ocijenili da tamo ne bi mogao biti priključen na aparate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo