skandal u kini / Otkrili ga visoki računi: Ravnatelj na račun škole rudario kriptovalute pa zaradio otkaz

Image
Foto: Ilustracija / Borna Filic/PIXSELL

Ravnatelj je, navodi se, potrošio novac kako bi kod kuće rudario novac, ali kad je vidio račun za struju, prebacio se na školu

9.11.2018.
12:27
Ilustracija / Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Ravnatelj škole u Kini dobio je otkaz nakon što su otkrili veći broj računala koja su se tajno koristila za rudarenje kriptovaluta, a bili su priključeni na električnu mrežu škole. Kako prenose strani mediji, učitelji škole u provinciji Hunan posumnjali su da se nešto čudno događa jer su u svako doba dana i noći čuli zujanje. To je dovelo do detaljnijeg pregleda i pronalaska računala na kojima se rudario Ethereum. 

Na taj način nabili su i dodatnih 13.500 kuna na računu za struju. Upravo su ravnatelja i upozorili prije na taj visoki račun, ali on je rekao da problema nema i sve svalio na klimu i uređaje za grijanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam računala u informatičkoj učionici bilo je postavljeno za rudarenje kriptovaluta, a koristila su se od prošlog do ovog ljeta. Ravnatelj je, navodi se, potrošio novac kako bi kod kuće rudario novac, ali kad je vidio račun za struju, prebacio se na školu. U sve je uključio i svog zamjenika koji je nabavio još jedno računalo. Opterećenje na mreži je dovelo i do problema u radu tijekom nastave. Ravnatelj je na kraju u listopadu dobio otkaz, dok je zamjenik prošao s upozorenjem, piše BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo