FBI potvrdio / Otkriven identitet saudijskog napadača: 'Pretpostavljamo da je riječ o terorističkom činu'

Image
Foto: AP Images

Vlasti su potvrdile da je osumnjičeni bio pripadnik Kraljevskih saudijskih zračnih snaga

8.12.2019.
22:17
AP Images
VOYO logo

Istražitelji vjeruju da je pripadnik saudijskog ratnog zrakoplovstva djelovao sam u petak kada je ubio tri osobe i ranio osam u američkoj mornaričkoj bazi u Pensacoli na Floridi prije nego što ga je usmrtila policija, priopćio je u nedjelju FBI.

Rachel Rojas, specijalna agentica zadužena za FBI-ev ured u Jacksonvilleu, rekla je da je napadač koristio pištolj Glock koji je legalno kupio na Floridi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutačno vjerujemo da je bio jedan napadač koji je počinio taj napad i nema uhićenih u ovom slučaju", kazala je Rojas, glavna istražiteljica na slučaju na  konferenciji za novinare.

"Pokušavamo otkriti njegov motiv...", dodala je. Također je izjavila kako FBI radi na tom slučaju "pod pretpostavkom da je riječ o terorističkom činu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasti su potvrdile da je osumnjičeni bio pripadnik Kraljevskih saudijskih zračnih snaga te da je u američkoj mornaričkoj bazi bio u sklopu programa obuke čija je svrha osnažiti veze sa stranim saveznicima.

FBI ga je identificirao kao Mohammeda Saida Alshamranija (21).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šerifov zamjenik ubio je napadača, priopćile su vlasti, čime je završen drugi smrtonosni napad na američku vojnu bazu u tjedan dana.  

Saudijski kralj Salman nazvao je američkog predsjednika Donalda Trumpa nakon napada kako bi izrazio sućut i obećao potporu svoje zemlje u istrazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rojas je rekla da je nekoliko saudijskih studenata bilo blisko s napadačem te da oni surađuju s istražiteljima.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo