ISTRAGA U TIJEKU / Otkriven kvar na avionu Angele Merkel: Je li riječ o namjernoj sabotaži?

Image
Foto: AP

Časopis Der Spiegel objavio je da je u kvaru bio cijeli komunikacijski sustav u zrakoplovu

30.11.2018.
10:18
AP
VOYO logo

Njemački istražitelji provjeravaju je li uzrok kvara zrakoplova kojim je njemačka kancelarka Angela Merkel trebala odletjeti u Argentinu na summit G20 imao kriminalnu pozadinu, objavio je u petak njemački list Rheinishe Post.

Merkel je bila na putu za summit kad je vladin Airbus A340 obavio neplanirano, ali sigurno slijetanje u zračnu luku Koeln-Bonn u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan je rekao putnicima u zrakoplovu kako je odlučio zamijeniti zrakoplov u zračnoj luci Koeln-Bonn nakon "kvara nekoliko elektronskih sustava", ali je rekao kako nije bilo sigurnosne opasnosti.

Zrakoplov Konrad Adenauer, imenovan prema prvom njemačkom poslijeratnom kancelaru, koji vlada koristi za službena putovanja i diplomatske poslove, poletio je iz Berlina, ali se okrenuo nazad iznad Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Merkel je incident nazvala "ozbiljnim kvarom". Ona i njemački ministar financija Olaf Scholz u petak rano ujutro nastavili su put u Buenos Aires, no stići će nakon što čelnici G20 počnu raspravu.

Rheinische Post je navodeći sigurnosne izvore rekao da vlada provjerava ima li incident "kriminalnu pozadinu", premda izvori dodaju da u takvim situacijama istraga redovito "ide u svim smjerovima" .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Časopis Der Spiegel objavio je da je u kvaru bio cijeli komunikacijski sustav u zrakoplovu zbog čega je zrakoplov bio prisiljen sletjeti koristeći satelitski telefon. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo