broj žrtava još veći / Otkrivena najveća serija ubojstava u povijesti Njemačke: bivši njegovatelj ubio najmanje 90 teško bolesnih pacijenata

Image
Foto: AP Images

Bivši njegovatelj Niels H., koji je 2015. osuđen na doživotni zatvor zbog ubojstva šest pacijenata, vjerojatno je odgovoran za smrt još 84 osobe, priopćila je policija u Oldenburgu u ponedjeljak

28.8.2017.
14:00
AP Images
VOYO logo

„Prema najnovijim rezultatima istrage Niels H. je odgovoran za smrt najmanje 90 teško bolesnih pacijenata“, priopćili su predstavnici policije i državnog odvjetništva u Oldenburgu. Istražitelji vjeruju da je broj žrtava još veći, ali naknadne toksikološke pretrage više nisu moguće jer su mnogi pacijenti u međuvremenu kremirani.

Niels H., koji se nalazi na služenju doživotne zatvorske kazne zbog dosad dokazanih šest ubojstava, kao njegovatelj u nekoliko klinika na sjeveru Njemačke teško bolesnim pacijentima je davao injekcije sa sredstvima koja su izazivala zastoj rada srca ili kolaps.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas 40-godišnji njegovatelj je nakon toga pacijentima spašavao život kako bi se prikazao kao junak no spašavanje pacijenata nije uspjelo u mnogim slučajevima. Ubojstva su počela 2000. i trajala su do 2005. kada je Niels H. uhićen.

Niels H. je upao u oči nakon što je natprosječno mnogo pacijenata umiralo tijekom njegove smjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka zaklada zaštite pacijenata odgovornim predbacuje „katastrofalne propuste“ na svim razinama.

„Kolege, policija i pravosuđe su predugo zatvarali oči pred ovim slučajem“, rekao je predsjednik zaklade Eugen Brysch. On je zatražio i efikasniji sustav alarmiranja pri najmanjoj sumnji u ovakav odnos prema pacijentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državno odvjetništvo je podiglo optužnicu i protiv dvojice liječnika i bivšeg voditelja intenzivnog odjela zbog propuštenog djelovanja u slučaju ubojstva iz nehata.

Ukoliko se Nielsu H. dokažu novootkrivena ubojstva bit će to najveća serija ubojstava u kriminalističkoj povijesti Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo