izbjegli upad u kuću / Otkriveno što je pronađeno u kući masovnog ubojice s Cetinja. Potreseni susjed: 'Ubio je ili ranio koga god je vidio'

Image
Foto: AP

Preživjeli se pita zašto na mjesto krvavog pohoda nisu došli specijalci nego obični policajci?

16.8.2022.
14:12
AP
VOYO logo

Iz Uprave policije za portal Vijesti je službeno priopćeno da je pretresom kuće Vuka Borilovića pronađeno 4.200 eura i osam metaka za lovačku pušku.
Pretres kuće naložio je nadležni istražni sudac.

Tridesetčetverogodišnji Cetinjanin ubijen je nakon što je prethodno usmrtio deset susjeda, među kojima dvoje djece, a teško ranio njih šestoro. Tragedija na Cetinju dogodila se u petak, 12. kolovoza. Tijekom krvave drame, Borilović je iz lovačke puške nasumično pucao na susjede, ekipu Hitne medicinske pomoći, policajce i prolaznike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spašen zahvaljujući policajcu

O strašnom događaju za Pobjedu je progovorio mještanin Slobodan Vujačić, susjed pomahnitalog ubojice, koji je i sam, zajedno sa svojom obitelji, bio Borilovićeva meta. Vujačić je spašen zahvaljujući prisebnosti policajca koji je osiguravao mjesto događaja na terasi njihove kuće.

Objašnjava kako je teško rekonstruirati koliko je sve trajalo, no posebno naglašava da su „obični“ policajci koji su tu bili angažirani učinili sve što su mogli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Jedan mi je spasio familiju. I zahvalni smo im. Eto, je li i jedan dolje teško ranjen. Što su oni mogli više? To nije bio posao za njih, to je bio posao za obučene, specijalne jedinice… Taj pomahnitali čovjek je došao i na moju kuću. Mi smo odbili napad'', ispričao je Vujačić.

Image
sahranjeni su /

Očajni djed dječaka ubijenih u Cetinju: 'Svima je pucao u glavu. Da nam je bar jedno dijete ostavio'

Image
sahranjeni su /

Očajni djed dječaka ubijenih u Cetinju: 'Svima je pucao u glavu. Da nam je bar jedno dijete ostavio'

'Žena plače, a unuci su uplašeni'

U njegovoj kući su u tom trenutku bili supruga, dvojica unuka i njegova majka. Unuci su stari pet i osam godina. Njegova supruga se s unucima zaključala u kupaonicu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mislim da je ušao u ukupno šest kuća. Koga je god zatekao, ubio ga je ili ranio. Na kraju je krenuo u moju kuću. Policajac je bio tu kad je počeo napad na našu kuću. Stigao je, možda 10-15 minuta prije nego se napadač pojavio. Bio je hrabar taj policajac. I hvala mu. Bio sam tu s njim. Nisam se mogao kriti po kući, da mi netko drugi brani dom i obitelj, a ja da se skrivam'', dodaje Vujačić.

Susjed je kategoričan da Borilović nije bio ranjen kada je stigao pred njegovu kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Bio je i te kako životan. I trčao je veoma brzo i snažno'', kazao je mještanin.

U malom naselju Medovina svi su još u šoku od masakra koji je počinio njihov susjed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Žena plače, unučad je uplašena, ne razumiju što se to dogodilo. To je strahoviti stres. Bili su zaključani u kupaonici, a onda su se spustili do moje majke, tu pored nas. Stojiš i u jednom trenutku, dok slušaš jauk i vrisak susjeda, gledaš i smrt svoje obitelji kako ti nestaju'', ispričao je potreseni Vujačić.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo