Najjači u zadnjih 27 godina / VIDEO Ovo ne izgleda dobro! Uragan Dorian ojačao na 4. kategoriju i ne staje, juri prema Floridi

Uragan četvrte kategorije može izazvati katastrofalnu štetu

31.8.2019.
9:34
VOYO logo

Američki Nacionalni centar za uragane objavio kako je uragan Dorian ojačao na četvrtu kategoriju te tako postao ekstremno opasan uragan. Vjetrovi unutar uragana kreću se brzinom do 225 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uragan četvrte kategorije može izazvati katastrofalnu štetu na građevinama, može porušiti drveće, uništiti električne vodove za struju te područje koje pogodi napraviti nenastanjivim za nekoliko tjedana ili mjeseci. 

U Floridi je proglašeno izvanredno stanje, a vlasti mole stanovnike da si pripreme zalihe hrane i vode prije uragana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da će u obalu Floride udariti u ponedjeljak kasno popodne, a kako javlja CNN, postoji mogućnost da do tada još više ojača. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njjači uragan posljednji 27 godina

Ukoliko Dorian udari u ibalu Floride kao uragan četvrte kategorije, bit će to najjači uragan koji je pogodio Floridu još od davne 1992. godine.

Tada je Floridu poharao uragan Andrew koji je također tada klasificiran kao uragan četvrte kategorije. Ipak, 2005. je njegova klasifikacija promijenjena te je postao uragan pete kategorije. Andrew je za sobom odnio živote najmanje 26 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo