"svitanje nove ere" / 'Ovo nije kraj, nego početak': Objavljen dio govora Johnsona kojim će se UK oprostiti od EU

Image
Foto: Shutterstock

'Ovo je trenutak kada zora sviće i podiže se zastor prije novog čina'

31.1.2020.
8:09
Shutterstock
VOYO logo

Izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije u petak znači "promjenu" i "svitanje nove ere", ocijenio je premijer Boris Johnson koji želi ujediniti zemlju nakon tri i pol godine podjela zbog Brexita.

"Ovo nije kraj, nego početak", reći će konzervativni čelnik u svom obraćanju naciji u petak u 23.00 sata po srednjoeuropskom vremenu, sat vremena prije povijesnog istupanja Ujedinjenog Kraljevstva koje će biti prva zemlja koja napušta EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je trenutak kada zora sviće i podiže se zastor prije novog čina", nastavit će, može se vidjeti iz dijelova govora koje je objavio njegov ured. "Ovo je trenutak istinske nacionalne obnove i promjene".

Boris Johnson želi usto ostaviti iza sebe podjele koje razdiru Britance nakon referenduma 2016. na kojemu ih se 52 posto izjasnilo za Brexit. "Naš posao u vladi - moj posao - je ujediniti zemlju i povesti je naprijed".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer će u petak u Sunderlandu proslaviti Brexit na ministarskoj sjednici kojom će predsjedati. U tom gradu na sjeveroistoku Engleske koji je na referendumu 2016. glasovao za Brexit sa 61 posto, najveća je tvornica automobila japanskog proizvođača Nissana u Europi. Budućnost te tvornice bila bi neizvjesna u slučaju tvrdog Brexita koji je spriječen zahvaljujući tome što je postignut dogovor o razdruživanju s Bruxellesom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo