UŽAS U NJEMAČKIM BOLNICAMA / Pacijentima ubrizgavao mješavine lijekova, a kad bi im stalo srce, krenuo bi ih 'spašavati'

Image
Foto: Youtube Screenshot

Hoegel je već u jednom prijašnjem procesu za šest ubojstava osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu

30.10.2018.
12:01
Youtube Screenshot
VOYO logo

U sjevernonjemačkom Oldenburgu u utorak je započeo proces protiv 41-godišnjeg bivšeg bolničara Nielsa Hoegela zbog sumnje da je između 2000. i 2005. usmrtio najmanje 100 pacijenata u bolnicama u Delmenhorstu i Oldenburgu.

Optužnica polazi od toga da je Hoegel pacijentima na intenzivnim odjelima davao mješavinu lijekova koje bi izazivale zastoj rada srca. Nakon toga bi Hoegel uskakao u pomoć kao spasilac, što mu je, kako je vjerovao, podizalo ugled kod kolega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražitelji ne isključuju ni dosadu kao motiv za ove zločine.

Već osuđen za šest ubojstava

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoegel je već u jednom prijašnjem procesu za šest ubojstava osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu, ali su u tijeku istrage i nakon brojnih ekshumacija i obdukcija na vidjelo izišli brojni drugi slučajevi za koje se pokazalo da se ne radi o prirodnoj smrti nego smrti koja je uslijedila nakon ubrizgavanja smrtonosne mješavine lijekova.

Hoegela je 2005. na djelu uhvatila kolegica, nakon čega su istražitelji počeli baviti smrtnim slučajevima koji su nastupili u vrijeme dok je Hoegel bio u službi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da u Njemačkoj jedna osoba ne može biti više puta osuđivana na doživotnu zatvorsku kaznu, novi proces protiv Hoegelea bi trebao razjasniti kako je došlo do najveće serije ubojstava u njemačkoj poslijeratnoj povijesti.

"Za vas je to grozan osjećaj nakon toliko godina saznati da vaši najbliži nisu umrli prirodnom smrću", rekao je sudac Sebastian Buehrmann obraćajući se rodbini ubijenih u sudnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proces je započeo minutom šutnje.

Sto i dvadeset članova obitelji ubijenih u procesu, koji se pojavljuju kao sutužitelji, kritizirali su istragu koja je, prema njihovom mišljenju, trajala predugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo