kolaps / Pad sustava uzrokovao kašnjenja u svjetskim zračnim lukama

Image
Foto: Twitter

Velike aviotvrtke diljem svijeta danas su ujutro nakratko bile pogođene računalnim poteškoćama koje su uzrokovane problemom u sustavu španjolske tehnološke tvrtke Amadeus, zbog čega je kasnio manji broj letova

28.9.2017.
16:40
Twitter
VOYO logo

Amadeus, koji vodi svjetski sustav rezerviranja zrakoplovnih karata i pruža uslugu check-ina za aviotvrtke, objavio je da je u četvrtak doživio poteškoće u mreži, no da su one naknadno popravljene.

"Amadeus može potvrditi da su se naši sustavi oporavili i sad funkcioniraju normalno", objavio je glasnogovornik te tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličan se incident dogodio u travnju kad su računalni problemi spriječili aviotvrtke poput Lufthanse i Air France-KLM da ukrcaju putnike. 

Upravitelj frankfurtske zračne luke Fraport na svom je Twitter profilu objavio da je najveća njemačka aviokompanija Lufthansa, kao i njezine partnerske tvrtke, pogodio računalni problem koji je trajao oko 30 minuta, tijekom kojih se nije mogla ukrcati prtljaga, no da je problem riješen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Londonska zračna luka Gatwick također je otkrila da su postojali "kratkotrajni problemi", no da sad normalno radi. 

Glasnogovornik grupacije ADP koja upravlja zračnim lukama u širem pariškom području potvrdila je da su se aviotvrtke koje koriste sustav Amadeusa susrele s problemima u zračnoj luci Charles de Gaulle u francuskoj prijestolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo