'pobjeda' / Palestina postala članicom Interpola, unatoč žestokom protivljenju Izraela

Image
Foto: Thinkstock

Izrael se tome protivio i nastojao je odgoditi glasanje do iduće godine, no u tome nije uspio. Tvrdio je da Palestina nije država i da prema tome ne može biti članica Interpola

27.9.2017.
13:05
Thinkstock
VOYO logo

Palestina se u srijedu pridružila Interpolu kao država članica, unatoč protivljenju Izraela, objavio je Interpol.

"Države Palestina i Solomonski Otoci sada su države članice INTERPOL-a", objavila je organizacija na Twitteru, nakon glasanja na općoj skupštini u Pekingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrael se tome protivio i nastojao je odgoditi glasanje do iduće godine, no u tome nije uspio. Tvrdio je da Palestina nije država i da prema tome ne može biti članica Interpola.

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova nije imalo komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po prijelaznim mirovnim sporazumima između Izraela i Palestinaca, Palestinska samouprava ima ograničenu autonomiju na okupiranoj Zapadnoj obali i u Pojasu Gaze.

"Ova pobjeda bila je moguća zbog principijelnog stajališta većine članova Interpola", rekao je palestinski ministar vanjskih poslova Rijad Al-Maliki, u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PLO je na Twitteru objavio da je više od 75 posto članica Interpola glasalo za njihovo primanje u članstvo.

"Ovom sretnom prigodom, Država Palestina ponavlja svoju predanost ispunjavanju svojih obveza i borbi protiv kriminala te jačanju vladavine prava", rekao je Maliki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opća skupština UN-a promijenila je status Palestinske samouprave pri UN-u s promatrača u "državu nečlanicu". To nije punopravno članstvo, ali ima važne pravne implikacije jer omogućuje Palestincima pristup međunarodnim tijelima, ako to žele.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo