status jeruzalema / Palestinski izaslanik u SAD-u pozvan na konzultacije nakon što je nedavno Trump priznao Jeruzalem za glavni grad Izraela

Image

Palestinski predsjednik Mahmud Abas rekao je da neće prihvatiti nikakav američki mirovni plan nakon Trumpove odluke koja je izazvala prosvjede i sukobe

31.12.2017.
21:20
VOYO logo

Palestinci su u nedjelju objavili da su pozvali svog izaslanika u SAD-u na konzultacije, nekoliko tjedana nakon što je američki predsjednik Donald Trump priznao Jeruzalem za glavni grad Izraela, javio je BBC.

Palestinski ministar vanjskih poslova Riad al-Maliki pozvao je izaslanika Husama Zomlota, objavila je palestinska agencija Wafa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Palestinski predsjednik Mahmud Abas rekao je da neće prihvatiti nikakav američki mirovni plan nakon Trumpove odluke koja je izazvala prosvjede i sukobe.

Trinaest Palestinaca ubijeno je u nasilju od Trumpove objave, a većina je poginula u sukobima s izralelskim snagama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu je Opća skupština UN-a dobila veliku potporu za  rezoluciju kojom se poziva SAD da odustane od odluke.

Status Jeruzalema je pitanje svih pitanja u izraelsko-palestinskom mirovnom procesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrael je u Šestodnevnom ratu 1967. okupirao istočni, arapski dio Jeruzalema. Godine 1980. Izrael je proglasio Jeruzalem svojim glavnim gradom te se u zapadnom Jeruzalemu nalazi sjedište predsjednika, premijera, parlamenta (Kneset) i gotovo sva ministarstva.

Rezolucija 478 Vijeća sigurnosti UN-a određuje da je izraelska odluka od 1980. ništavna, te poziva sve države da veleposlanstva zadrže u Tel Avivu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo