VIRUS HARA EUROPOM / Panika u Njemačkoj: Koronavirusom zaraženo četvero djece! U vrtić ga je unio odgajatelj?

Image
Foto: AP Images

Vjeruje se da je virus u centar unio odgojitelj predškolske ustanove koja se nalazi blizu nizozemske granice

29.2.2020.
16:18
AP Images
VOYO logo

Europske zemlje nastavljaju u subotu izvještavati o novim slučajevima zaraze koronavirusom, među kojima su i četvero djece u zapadnoj Njemačkoj i zdravstveni djelatnik u Danskoj

Sva djeca pohađala su vrtić u saveznoj njemačkoj državi Sjevernoj Rajni Vestfaliji, teško pogođenoj epidemijom COVID-19. Predškolski centar pohađa više od stotinu djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjeruje se da je virus u centar unio zaraženi odgojitelj predškolske ustanove koja se nalazi blizu nizozemske granice u okrugu Heinsberg. Djeca se dobro oporavljaju, potvrdili su dužnosnici Heinsberga.

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u Bonnu zatvoren vrtić

I u Bonnu, koji je također u Sjevernoj Rajni Vestfaliji, već je dva tjedna zatvoren vrtić nakon što je potvrđeno da je jedan od zaposlenika zaražen virusom. "Sada se 185 djece iz vrtića testira na virus", kazala je šefica gradskoga Odjela za zdravstvo. 

Austrijske su vlasti u subotu priopćile da je u zemlji potvrđeno devetero zaražeih.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći slučajevi zaraze u Danskoj i Finskoj

Danska je u subotu prijavila treći slučaj koronavirusa u zemlji pojasnivši da je muškarac zaposlen u Sveučilišnoj bolnici Aarhus vjerojatno zaražen tijekom posjeta Njemačkoj.

Radio je u Klinici za kožne i spolne bolesti te je boravio na konferenciji u Münchenu, gdje je bio u kontaktu s talijanskim državljaninom za kojega se ustanovilo da je zaražen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Finska je evidentirala treći slučaj zaraze. Riječ je o ženi koja je posjetila sjevernu Italiju, žarište europske epidemije. Žena je trenutačno u kućnoj izolaciji.

U Francuskoj zabranjena sva javna okupljanja više od 5000 ljudi

Francuski ministar zdravstva u subotu je izvijestio da je broj potvrđenih slučajeva u toj zemlji porastao na 73 te objavio da su u Francuskoj zabranjena sva javna okupljanja koja uključuju više od 5000 ljudi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanske vlasti izvijestile su da se zbog koronavirusa otkazuje nastava u svim školama  u Lombardiji, Venetu i Emiliji i Romagni za još sedam dana. U toj zemlji preminula je ukupno 21 osoba, a zaraženo je 889.

U Španjolskoj zabilježen 50. zaraženi 

U Španjolskoj je u subotu zabilježen 50. slučaj koronavirusa, no španjolsko Ministarstvo zdravstva je priopćilo kako "nema velike transmisije na nacionalnoj razini" pa u zemlji neće biti otkazan nijedan masovni događaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Španjolskoj je s petka na subotu bilo registrirano novih 17 slučajeva koronavirusa čime je ukupni broj dosegnuo 50. Virus se uglavnom proširio sa sjevera Italije gdje je žarište u Europi.

Španjolsko Ministarstvo zdravstva objavilo je u subotu podatak prema kojem je zabilježeno 10 slučajeva u Madridu, 13 u Valenciji, 8 u Andaluziji, 6 na Kanarskim otocima, 6 u Kataloniji, 3 u Baskiji i po 2 na Balearskim otocima te u pokrajini Castilla i Leon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanija je u subotu izvijestila da je broj zaraženih porastao na 23 nakon što su testiranja pokazala da su još tri pacijenta pozitivna na virus, prenio je Reuters. U Britaniji je testirano ukupno 10.483 ljudi od kojih je 23 pozitivno.

Švedska je u subotu zabilježila 12. slučaj zaraze koronavirusom, prenijela je njemačka novinska agencija dpa. Radi se o osobi iz Göteborga koja je boravila u Iranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo