Dairo Antonio Usuga / Pao najveći narkobos nakon Eskobara - Otoniel: U Kolumbiji širio strahovladu, ubijao političare i policiju, silovao djevojčice...

Ubojica policajaca, vojnika i političara za kojim se tragalo punih 7 godina pronađen je u džungli

24.10.2021.
18:49
VOYO logo

Uhićen je jedan od najvećih krijumčara droge na svijetu Dairo Antonio Usuga poznat kao Otoniel.

Ubojica policajaca, vojnika i političara za kojim se tragalo punih 7 godina pronađen je u džungli, nakon punih 7 godina potrage i informacija tajnih službi SAD-a i velike Britanije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dairo Antonio Usuga - u lisičinama i gumenim čizmama kolumbijski ga specijalci izvode iz džungle, gdje se godinama skrivao.  Da bi došli do njega 500 specijalaca i 22 helikoptera prvo je moralo probiti osam razina njegova osobnog osiguranja, koje ga je stalno pratilo. 

50- godišnji Usuga, poznat kao Otoniel, na čelu je moćnog kartela Clan del golfo od 2012, kada je naslijedio brata, kojeg je policija ubila. On i njegov klan sijali su strah i trepet Kolumbijom, a fotografiju s najtraženijim licem s tjeralice ni policajci nisu htjeli propustiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je najveći udar protiv narkobandi u ovom stoljeću u našoj zemlji. Ovo je usporedivo samo s padom Pabla Escobara devedesetih godina", kazao je predsjednik Kolumbije Ivan Duque Marquez.  

"Ili se predajte, ili ćemo doći po vas"

Uz drogu, ilegalno rudarenje i iznude, njegov klan nije štedio nikoga. Novačio je djecu, političke čelnike, ubijao policajce i vojnike. Čak je nudio novac onima koji ubiju policajce, posebno se širio glas o seksualnom zlostavljanju maloljetnica, kćerkama seljaka koji su spavali u njegovim kućama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je poznat po ludilu koje bi ga obuzelo pri čemu bi zlostavljao djecu i tinejdžere. Za njega nije izdan samo nalog za uhićenje zbog trgovine drogom već i zbog vrbovanja ljudi i zlostavljanja maloljetnika", rekao je predsjednik Kolumbije.

U velikim akcijama policije 2015. i 2018. uhićeni su mu brat, sestra i bratić i izručeni SAD-u.  No, on se nije dao, skrivao se u u džungli među plantažama banana, putovao pješice ili na mazgi, nije imao mobitel, i nikad nije spavao na istom mjestu. No, u drvenim kolibama u kojima se skrivao vladao je neviđeni luksuz. I ono bez čega nikud nije išao zbog boli u leđima je njegov ortopedski madrac. Uz njega su bili i posebno dresirani kreolski psi koji su mu mnogo puta spasili život, jednog od tih kolumbijskih goniča policija se domogla i koristila za potragu za njim. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo se nije znalo ni kako izgleda do 2017. kada je za vrijeme posjeta pape Franje obratio video porukom.

"Najviše sam zabrinut za financije. S obzirom da smo jako pogođeni, moramo to sad udvostručiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je se htio predati vlastima, no zbog brojnih uvjeta koje je tražio bilo je to neuspješno. Kolumbijske vlasti u travnju su ponovno aktivirale akcije, a ljetos se policija domogla više od 5 tona njegova kokaina. Tko će ga zamijeniti još se ne zna, no kolumbijski predsjednik je svim kartelima dao poruku - ili se predajte, ili ćemo doći po vas.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo