Drugi dan posjeta Poljskoj / Papa Franjo doživio nezgodu i pao pred oltarom služeći svetu misu na Svjetskom susretu mladih!

Drugog dana posjeta Poljskoj, papa Franjo je molio ispred najvažnije poljske svete ikone, Crne Gospe od Jasne Gore.

28.7.2016.
18:46
VOYO logo

Desecima tisuća okupljenih Poljaka na misi na otvorenom Papa Franjo je zahvalio što su zadržali vjeru u teškim vremenima. Usto je i progovorio protiv pobačaja te apelirao na čuvanje života od začeća do smrti. U misnom slavlju ga nije omela niti manja nezgoda pred oltarom. Pao je, ali i ubrzo ustao. 

Deseci tisuća vjernika s oduševljenjem su dočekali papu Franju u poljskom svetištu Jasna Gora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papin boravak u Poljskoj na petodnevnom susretu mladih protječe uz jake mjere osiguranja. No, papa se, po svom običaju spustio među ljude, posebno se zadržao pokraj djevojčice u invalidskim kolicima koju je poljubio i pomilovao.

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Misno slavlje počelo je manjom nezgodom za Svetog Oca. Hodajući prema oltaru s kadilom u ruci papa Franjo se spotaknuo i pao. U pomoć su mu hitro priskočili svećenici i osiguranje. Nakon pada Papa je ustao i nastavio predvoditi euharistijsko slavlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

(Foto: AP)

"Na početku svete mise, Papa je pao, jer, možda, nije vidio stepenicu. Zatvorio je oči. On je u dobrom stanju, čak se nije ni žalio. Nije rekao ni riječ. U homiliji je također pokazao da je jak i da snagu dobiva od ljudi", kazao je mons. Wacław Depo, nadbiskup Częstochowe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U homiliju je papa Franjo Poljacima zahvalio što su u teškim vremenima zadržali snagu vjere, koja se prenosi s obitelji na obitelj. Pozvao ih je isto tako da čuvaju život od začeća i suprostavio se pobačaju.  

"Život treba uvijek prihvaćati i štititi. To dvoje ide zajedno – prihvaćanje i zaštita, od začeća do prirodne smrti. Odgovornost je države, Crkve i društva da prati i konkretno pomaže svima koji se nađu u ozbiljnim poteškoćama, tako da se na dijete nikada ne gleda kao na teret, nego na dar te da najranjiviji i siromašni ne budu napušteni", kazao je papa Franjo, poglavar Katoličke crkve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svetištu u kojem se obilježava 1050 godina kršćanstva u Poljskoj, Sveti se Otac pomolio pred ikonom Crne Bogorodice. Vratio se u Krakov, gdje sudjeluje na središnjem događaju Svjetskog susreta mladih na kojem se okupilo oko pola milijuna vjernika iz više od 170 zemalja, među kojima i mnoštvo njih iz Hrvatske.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo