Dojmovi s pohoda / Papa Franjo na povratku u Vatikan otkrio: 'Ubrzo objavljujemo odluku o Međugorju'

Papa Franjo sretno se, nakon pohoda Sarajevu, vratio u Vatikan u kojem je na današnjem angelusu, nakon prospavane noći, sabrao dojmove. Iako tijekom pohoda nije spominjao Međugorje, na povratku je novinarima u avionu otkrio da će uskoro objaviti odluku Komisije

7.6.2015.
18:19
VOYO logo

I poslije gotovo 12 sati Sarajeva na Papinom licu i dalje osmijeh. 

Uz pjesmu i pozdrave papa je sinoć s pola sata zakašnjenja napustio Bosnu i Hercegovinu. Na putu prema Rimu progovorio je i o Međugorju. Uskoro će, kaže, odlučiti hoće li ga priznati kao mjesto Gospina ukazanja. Posebna vatikanska komisija na tome je radila pune četiri godine.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napravili su dobar posao, odličan. Kardinali su mi rekli da će idućih dana, ne znam točno kada, odluka biti donesena. Za sada su biskupima dane neke upute", rekao je papa Franjo, poglavar Katoličke crkve.

Dobrodošao natrag - dočekalo ga je jutros na Trgu svetog Petra. U  angelusu je otkrio zašto baš Sarajevo u koje je, kaže, otišao kao hodočasnik mira i nade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sarajevo je grad simbol. Stoljećima je to mjesto suživota među narodima i religijama, zato se i zove Jeruzalem Zapada. Zbog nedavne prošlosti postao je simbol ratnih razaranja. Sada tamo traje lijepi proces pomirenja i zbog toga sam otišao tamo: da bih potaknuo ovaj put mirnog suživota različitih ljudi, to je naporan put i težak, ali moguć. I ide im dobro", tvrdi papa.

Papa se zahvalio svima u Bosni i Hercegovini, katolicima a posebno pripadnicima drugih vjera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijenim nastojanja oko suradnje i solidarnosti među osobama različitih vjeroispovijesti, i pozivam sve da nastave rad na duhovnoj i moralnoj obnovi društva. Oni rade zajedno kao prava braća i sestre. Neka Gospodin blagoslovi Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu", dodao je papa Franjo.

A papin duh i poruke mira i dalje se osjećaju u Sarajevu. Bio je to, zaključuje kardinal Puljić, poseban događaj za sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odavno grad Sarajevo nije zračilo ovakvom ljepotom i pozitivnošću, i zato vjerujem ne samo ja kao pastir, i katolici već i svi građani doživjeli su nešto lijepo i to 
lijepo treba sačuvati i živjeti", kazao je kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski.

Nije jučer zasmetala ni nezgoda s papinim pastirskim štapom, koji se na jednom od tri dijela oštetio, a nosio ga je još papa Pavao 6 prije 50 godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali brzo su zalijepili, ali ja sam donio svoj ako ne uspiju, pa je moj pastirski štap bio spreman da posluži ako njegov ne bude mogao", dodao je Vinko Puljić.

Sarajevu ostaju papine poruke, koje bi, nadaju se svi, mogle potaknuti nešto pozitivno u zemlji kojoj je to prijeko potrebno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo