PRAVEDNIJA BUDUĆNOST / Papa Franjo pozvao na poštenije i zelenije društvo nakon pandemije: 'Imamo priliku izgraditi nešto drugačije'

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Pozvao je na pošteniji model gospodarskog razvoja koji bi se trebao baviti temeljnim uzrocima nejednakosti

19.8.2020.
13:04
AP
VOYO logo

Pandemija koronavirusa trebala bi biti prilika za stvaranje poštenijeg i zelenijeg društva, rekao je u srijedu papa Franjo i upozorio protiv povratka na staro "normalno". 

"Svi smo zabrinuti za socijalne posljedice pandemije, svi mi. Mnogi se žele vratiti u normalu i pokrenuti ekonomske aktivnosti", rekao je Papa na ovotjednoj općoj audijenciji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, ali to normalno ne bi trebalo uključivati socijalnu nepravdu i štetu okolišu", dodao je. "Danas imamo priliku izgraditi nešto drugačije."

Papa je upozorio da napori dobrotvornih organizacija nisu dovoljni za pomoć siromašnima i pozvao je na pošteniji model gospodarskog razvoja koji bi se trebao baviti temeljnim uzrocima nejednakosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STRUČNJAKINJE OBJAŠNJAVAJU /

Zamijenimo zablude znanošću: Zašto gospodarski rast dugoročno neće podići razinu sreće?

Rekao je da od vladinih subvencija za oporavak ne bi trebale profitirati kompanije koje nedovoljno brinu o okolišu te socijalnim i radničkim pravima. 

Dodao je da cjepivo protiv covida-19 treba biti dostupno svima. "Bilo bi žalosno ako bi prednost za cjepivo dobili najbogatiji", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo