VRLO OTVORENI RAZGOVOR / Papa Franjo progovorio o svojoj smrti: 'Bit ću u Rimu. Neću se vratiti u Argentinu...'

Image
Foto: AP Images

U odgovoru na pitanje kako gleda na svršetak svog života, Franjo kojemu su 84 godine, rekao je: 'Bit ću papa, na dužnosti ili u mirovini'

27.2.2021.
22:22
AP Images
VOYO logo

Papa Franjo vjeruje da će umrijeti u Rimu kao poglavar Katoličke Crkve i neće se vratiti u svoju domovinu Argentinu, rekao je u razgovoru preuzetom u knjizi "Zdravlje papa" čiji su najzanimljiviji dijelovi objavljeni u nedjelju u argentinskom dnevniku "La Nacion".

U tom razgovoru koji je u veljači 2019. u Vatikanu vodio s argentinskim novinarom i liječnikom Nelsonom Castrom, Sveti Otac kaže da razmišlja o smrti, ali je se ne boji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odgovoru na pitanje kako gleda na svršetak svog života, Franjo kojemu su 84 godine, rekao je: "Bit ću papa, na dužnosti ili u mirovini. Bit ću u Rimu. Neću se vratiti u Argentinu".

Kako navodi autor knjige "Zdravlje papa. Liječnik, urota i vjera. Od Lava XIII. do Franje" koja u ponedjeljak izlazi u Argentini, "ovo je prvi put da jedan papa progovara o svojem zdravlju tako jasno kako je to učinio Franjo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekadašnji nadbiskup Buenos Airesa, Papa, rođen kao Jorge Bergoglio, rekao je i da mu Argentina ne nedostaje: "Ne, ne nedostaje mi. Živio sam ondje 76 godina. No žaloste me njezini problemi", rekao je misleći pritom na gospodarsku krizu koja potresa tu južnoameričku zemlju.

Papa je primio cjepivo protiv covida-19. Uz to što je u poodmakloj dobi, poglavar 1,3 milijarde katolika se smatra rizičnim: u 21. godini, 1957., prebolio je upalu plućne ovojnice, zbog čega mu je odstranjen dio desnog plućnog krila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo