Veseljak Papa / Papa Franjo sudjelovao je u talk showu i otkrio svoj talent: 'Tko ne pleše tango, taj nije iz Buenos Airesa'

On želi biti blizak s ljudima i to je jedan od razloga zašto ne stanuje u papinskom stanu

7.2.2022.
21:10
VOYO logo

Papa Franjo ne prestaje s iznenađenjima. Još je jednom učinio nešto što je za pape, dosad, bilo nezamislivo. Da, sudjelovao je u talk showu; video vezom uključio se u emisiju i u sat vremena, iskreno i bez zadrške, govorio o vjeri, migrantima, ali i nekim osobnim, do sada nepoznatim stvarima.

Daj mi, Gospodine, smisao za humor. Molitva je to koju svakog dana Svevišnjem upućuje, ni manje ni više, nego sam papa Franjo. I čini se, ona mu je do sada uvijek bila uslišana. Veseljak Papa otkrio je i da ima talent koji bi malo tko povezao s ulogom koju obnaša.

''Tko ne pleše tango, taj nije iz Buenos Airesa'', kazao je papa Franjo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako mu je 85 godina, još mu je do druženja i prijateljstva su mu iznimno važna.

''Prijatelji mi daju snagu. Oni mi daju snagu. Malo ih je, ali su pravi'', rekao je papa.

A u prijateljstvu je sličan svima nama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Da, imam mnoge prijatelje koji mi pomažu u mom životu koji je normalan. Ne, ne normalan, imam svoje nenormalnosti, ali kao svakom drugom čovjeku, sviđa mi se biti s prijateljima i koji puta razgovarati o mojim stvarima, slušati njihove. Zapravo, trebam prijatelje'', izjavio je.

Image
ključne teme njegovog papinstva /

Papa Franjo: 'Bacanje plastike u more je zločin. To ubija biološku raznolikost, ubija zemlju, ubija sve'

Image
ključne teme njegovog papinstva /

Papa Franjo: 'Bacanje plastike u more je zločin. To ubija biološku raznolikost, ubija zemlju, ubija sve'

Rekao je i da je ogovaranje uništava te dao savjet ljudima: ako imaš nešto protiv nekog ili to progutaj ili idi k njemu i reci mu to u lice. On želi biti blizak s ljudima i to je jedan od razloga zašto ne stanuje u papinskom stanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Jer su pape prije meni bili sveci, a ja nisam jako svet. Trebam biti među ljudima pa je to razlog zašto živim u Domu svete Marte gdje možeš sresti ljude, razgovarati sa svima, naći prijatelje'', rekao je papa Franjo.

Sudjelovanjem u talk showu Papa je nastavio rušiti tabue, a to radi od prvog dana kada je stupio na čelo Katoličke crkve.

Njegov neočekivani stav o pravima gay osoba, oprost ženama koje su se pokajale za pobačaj, najave o ukidanju celibata i većeg uključivanja žena u Crkvu, borba protiv nuklearnog oružja i uputa svećenicima da nijedan vjerski obred ne smije imati cjenik… Sve je to samo mali dio onoga što je od 2013. do danas napravio jedan posebni papa - papa Franjo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo