Oštra usporedba / Papa pobačaj usporedio s angažiranjem plaćenog ubojice: 'To je pitanje čovjeka, a ne vjere'

Image
Foto: AP

Papa je govorio pred sudionicima simpozija na kojemu se raspravljalo o borbi protiv medicinski induciranog pobačaja

25.5.2019.
16:18
AP
VOYO logo

Papa Franjo u subotu je rekao da se, kada je posrijedi zabrana pobačaja, ne radi o pitanju vjere nego o pitanju čovjeka, dodajući da bi se sam pobačaj mogao usporediti s "angažiranjem plaćenog ubojice". 

"Je li zakonito uništiti ljudski život kako bi se riješio problem? Je li dopušteno unajmiti plaćenog ubojicu da riješi taj problem? Ne pozivajte se na vjeru u nečemu u čemu bi se u prvi plan trebao staviti čovjek", rekao je papa Franjo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentinski papa govorio je pred sudionicima simpozija na kojemu se raspravljalo o borbi protiv medicinski izazvanog pobačaja kojemu se pribjegava u slučaju kada se tijekom trudnoće otkriju teške malformacije fetusa. 

"Ni za jedno ljudsko biće ne može se kazati da nije stvoreno za život", kazao je Papa, "čak i kad je nerođeno dijete osuđeno na skoru smrt". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE JOŠ

"U takvim slučajevima briga za teško bolesno dijete nije uzaludna, već pomaže roditeljima da se suoče s tugom te da o tomu ne razmišljaju kao o gubitku već kao o jednoj životnoj fazi. To će dijete zauvijek ostati u njihovim životima da bi ga oni mogli voljeti", rekao je Sveti Otac.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto da se predlaže medicinski inducirani pobačaj, Papa smatra da bi trebalo stvoriti "mrežu ljubavi", što bi omogućilo da se spriječi strah od bolesti i patnje i da se obitelj ne osudi na izolaciju. U listopadu 2018. Papa je pobačaj usporedio s angažiranjem plaćenog ubojice, potaknuvši različite reakcije javnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo