Obnovljen mandat / Papa reaktivirao povjerenstvo za zaštitu djece od seksualnog zlostavljanja

Image
Foto: AP Images

Vijeće će nastaviti 'pomagati lokalnim crkvama diljem svijeta u njihovim naporima da od zla zaštite svu djecu, mlade i ranjive odrasle'

17.2.2018.
14:32
AP Images
VOYO logo

Papa Franjo je reaktivirao vijeće stručnjaka za zaštitu djece i istragu seksualnog zlostavljanja u Katoličkoj Crkvi zaduženo za prevenciju zlodjela i skrb za žrtve, priopćio je u subotu Vatikan.

Papa Franjo suočio se s kritikama jer je propustio obnoviti trogodišnji mandat Pontifikalnog povjerenstva za zaštitu maloljetnika koji je istekao u prosincu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo će nastaviti s radom pod potvrđenim vodstvom bostonskog nadbiskupa, kardinala Seana O'Malleya, i 16 članova, uključujući devet novoimenovanih, stoji u vatikanskom priopćenju.

Vijeće će nastaviti "pomagati lokalnim crkvama diljem svijeta u njihovim naporima da od zla zaštite svu djecu, mlade i ranjive odrasle", dodaje se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom prošlomjesečnog posjeta Čileu, Papa je razljutio žrtve seksualnog zlostavljanja od strane klera kada je kazao da nema "dokaza" protiv biskupa Juana Barrose koji je navodno znao za zlostavljane, ali ga nije prijavio. Papa se poslije ispričao i zatražio od glavnog vatikanskog istražitelja, nadbiskupa Charlesa Sciclune, da razmotri taj slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo