NAŠAO SE U NEZAHVALNOJ SITUACIJI / Papina poruka: 'Nemam ništa protiv svetosti kardinala Stepinca, niti protiv hrvatskog naroda'

Image
Foto: AP Images

Osnivanje Radne skupine stručnjaka Katoličke Crkve i Srpske Pravoslavne Crkve, poručio je Papa, ne treba shvatiti kao ponovno raspravljanje o Stepinčevoj svetosti, već kao ekumensku gestu

26.1.2016.
16:01
AP Images
VOYO logo

U utorak je u Međubiskupijskom sjemeništu na zagrebačkoj Šalati započeo je 56. teološko-pastoralni tjedan s temom "Teologija i pastoral Božjeg milosrđa", piše Informativna katolička agencija.

Ovaj trodnevni znanstveni i pastoralni skup otvorio je kardinal Josip Bozanić, a okupljenim se biskupima, svećenicima, đakonima, redovnicama i redovnicima te vjernicima laicima obratio i apostolski nuncij u RH nadbiskup Alessandro D'Errico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je prisutnima prenio blagoslov pape Franje, a nakon uvodnih pozdrava odložio je već pripremljeni govor te je otkrio neke detalje vezane uz kanonizaciju kardinala Alojzija Stepinca.

Nuncij je rekao da je o ovoj temi sredinom prosinca razgovarao s papom Franjom te da ga je Sveti Otac upoznao s detaljima vezanima uz formiranje radne skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadivio sam se kad sam vidio da je Sveti Otac informiran i o iznenađenju koje se dogodilo u javnom mnijenju u Hrvatskoj", rekao je nadbiskup D'Errico, a prenosi Informativna katolička agencija.

Kako nuncij kaže, Papa ga je zamolio da prenese poruku da on nema ništa protiv svetosti kardinala Stepinca, niti protiv hrvatskog naroda. Međutim, Franjo mu je rekao da se našao u situaciji gdje bi moglo doći do novih napetosti između dviju Crkvi i dvaju naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnivanje Radne skupine stručnjaka Katoličke Crkve i Srpske Pravoslavne Crkve, poručio je Papa, ne treba shvatiti kao ponovno raspravljanje o Stepinčevoj svetosti, već kao ekumensku gestu, javlja Informativna katolička agencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo