NIŠTA OD POVLAČENJA / Pentagon će predložiti jačanje američkih vojnih snaga u Iraku

Image

Dužnosnici Pentagona već su iznijeli svoju želju da se ubrza obuka iračkih postrojbi ili da im se pruži logistička podrška tijekom ofenzive

26.3.2016.
9:44
VOYO logo

Pentagon će sljedećih tjedana podnijeti svoje prijedloge predsjedniku Baracku Obami oko jačanja američke vojne podrške iračkim snagama, kazao je u petak šef združenog stožera general Joe Dunford.

"Imamo niz preporuka o kojima ćemo razgovarati s predsjednikom sljedećih tjedana", objasnio je general na konferenciji za tisak u Pentagonu, pored ministra obrane Ashtona Cartera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministar obrane i ja mislimo da će doći do povećanja američkih snaga u Iraku, no nikakva odluka nije donesena", nastavio je on.

Treba definirati načine raspoređivanja kako bi se iračkim snagama "olakšalo" ponovno zauzimanje Mosula, drugog grada u državi. Dužnosnici Pentagona već su iznijeli svoju želju da se ubrza obuka iračkih postrojbi ili da im se pruži logistička podrška tijekom ofenzive. Spominjali su i mogućnost opskrbe provizornim mostovima kako bi im pomogli da prijeđu vodene tokove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pentagon je ovog tjedna otkrio kako je na iračkom sjeveru prisutna topnička postrojba s četiri topa od 155 milimetara te oko 200 marinaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo