AMERIČKI BOMBARDER / Pentagon potvrdio da se u Afganistanu srušio vojni zrakoplov, ali ne i da su ga srušili talibani

Image
Foto: PHOTOS.COM
Image
Foto: PHOTOS.COM

Vodi se istraga o uzrocima pada, ali nema naznaka da je srušen neprijateljskim djelovanjem

27.1.2020.
22:00
PHOTOS.COM
VOYO logo

Zrakoplov američkih oružanih snaga srušio se u Afganistanu u zasad nepoznatim okolnostima na području pod kontrolom talibana koji su ustvrdili da je "srušen taktički", a Pentagon je rekao da nema "nikakvih naznaka" o neprijateljskom djelovanju.

"Posebna letjelica američkih okupatora srušila se (...) u pokrajini Gazni, na istoku zemlje", rekao je u priopćenju talibanski glasnogovornik Zabiulah Mudžahid dodajući da su svi članovi posade poginuli. Na upit France Pressea rekao je poslije da je letjelica "srušena taktički", ali nije objasnio kako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pentagon je nekoliko sati poslije potvrdio da je riječ o američkom vojnom zrakoplovu. "Američki Bombardier E-11A srušio se u pokrajini Gazni, u Afganistanu", objavio je na Twitteru glasnogovornik američke vojske u Afganistanu, pukovnik Sonny Leggett. Bombardier E-11A koristi se kao potpora izviđačkim bespilotnim letjelicama, a opremljen je veoma vrijednom komunikacijskom opremom.

"Vodi se istraga o uzrocima pada, ali nema naznaka da je srušen neprijateljskim djelovanjem", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo da je uzrok pada tehnički kvar ili neprijateljsko djelovanje, događaj se zbiva u vrijeme dok talibani i Sjedinjene Države pregovaraju o uvjetima dogovora o povlačenju američkih snaga iz Afganistana u zamjenu za obećanje talibanskih pobunjenika da ih neće napadati.

Ti su pregovori počeli prije više od godinu dana, ali ih je američka strana dvaput prekidala, prvi put nakon napada u kojemu je ubijen američki vojnik, a drugi put nakon talibanskoga napada na bazu koju kontrolira američka vojska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo