bez dlake na jeziku / Pernara zamijetili i Rusi: zastupnik Živog zida usporedio NATO s Hitlerovom vladavinom

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnik Živog zida Sputniku je ispričao da je NATO povrijedio suverenost i slobodu nacija te demokratska načela, umjesto da propagira mir i stabilnost

27.10.2016.
21:27
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ivan Pernar u posljednjih je nekoliko dana postao jedan od najistaknutijih političara u hrvatskim medijima.

Njegove izjave, govori u Saboru i isticanje stavova ekspresno izazivaju što pozitivne, što negativne reakcije, ali u svakom slučaju veliki interes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No za Pernara nisu zainteresirani samo hrvatski mediji. Naime, zastupnik Živog zida postao je zanimljiv i ruskoj agenciji Sputnik, poznatoj po veličanju ruske politike i Vladimira Putina. 

Zastupnik Živog zida Sputniku je tako ispričao da je NATO povrijedio suverenost i slobodu nacija te demokratska načela, umjesto da propagira mir i stabilnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bruxelles je nervozan jer postoje ljudi koji propituju bajke EU birokrata o boljem životu u Uniji, jednako kao i takozvani mir i stabilnost koju osigurava NATO. Oni su zapravo osigurali baš suprotno. Njihova je alijansa povrijedila i smanjila nacionalne slobode i suverenitet umjesto da ih štiti. NATO podržava rušenje legitimnih vlada bombardiranjem umjesto da zastupa demokraciju", rekao je Pernar. 

Nadalje, Pernar je izjavio kako je NATO prijetnja cijelom svijetu, baš kao i Njemačka pod Hitlerom, dok je Moskvu pohvalio zbog neovisnog stava u politici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da nema Rusije, tome se nitko ne bi suprotstavio. SAD bi bile u mogućnosti bombardirati i uništiti svaku zemlju koja ne služi njihovim interesima. Čak su i Hrvati prepoznali kako NATO donosi samo štetu, koja se reflektira u velikom priljevu izbjeglica u Europu."

U nastavku je dodatno kritizirao SAD i odluke Washingtona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Val izbjeglica je direktna posljedica aktivnosti Washingtona diljem svijeta. Amerikanci se prave glupi. Prvo izazovu kaos i onda kažu ljudima da bi to trebali srediti sami. Nemoguće je zamisliti da bi Rusija učinila takvo što", zaključio je Pernar.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo