Teroristi ISIL-a / Petorica fanatika Islamske države vratila se u Bosnu i Hercegovinu, momentalno uhićeni!

Image
Foto: AP images

Zarobljeni muškarci identificirani su kao pripadnici oružanih postrojbi IS-a

20.12.2019.
13:55
AP images
VOYO logo

Petorici muškaraca koji su u četvrtak deportirani iz Sirije u Bosnu i Hercegovinu određen je jednomjesečni pritvor zbog njihove povezanosti s terorizmom, potvrđeno je u petak iz sjedišta Suda BiH u Sarajevu.

Kako je rečeno, jednomjesečni pritvor je određen Emiru Ališiću, Seadu Kasupoviću, Miralemu Berbiću, Jasminu Keseroviću i Hamzi Labidiju. Sud je prihvatio zahtjev Tužiteljstva BiH za određivanjem pritvora zbog opasnosti od bijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Ova petorka za kojom su ranije raspisane međunarodne tjeralice zbog terorizma dio je skupine od sedam muškaraca koji su u četvrtak u Sarajevu prevezeni posebnim letom američkog vojnog zrakoplova iz Sirije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostala dvojica deportiranih identificirani su kao Armen Dželko i Muharem Dunjić, no kako za njima ranije nije raspisana tjeralica oni su zadržani u policijskom pritvoru radi redovite kaznene obrade.

Zajedno s njima u BiH je stiglo i šest žena te dvanaestoro djece koji su ranije boravili u zarobljeničkim logorima u Siriji pod kontrolom kurdskih i američkih snaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve deportirane osobe ranije su boravile u dijelovima Sirije i Iraka koji su bili u sastavu tzv. Islamske države (IS), a zarobljeni su nakon pada te terorističke tvorevine.

Zarobljeni muškarci identificirani su kao pripadnici oružanih postrojbi IS-a i drugih islamističkih terorističkih organizacija koje su tamo djelovale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su po dolasku u Sarajevo uhićeni i izvedeni pred suce Suda BiH koji su u noći na petak donijeli odluke o određivanju pritvora.

Podatke o njihovoj povezanosti s terorizmom policijske agencije u BiH prikupile su ranije razmjenom obavještajnih informacija i temeljem iskaza zaštićenih svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od onih kojima je određen pritvor, Jasmin Keserović, postao je javno poznat jer je iz Sirije objavljivao video uratke u kojima se hvalio svojim sudjelovanjem u borbi za Islamsku državu, ali i pozivao muslimane diljem svijeta na ubijanje kršćana.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo