Sude mu u tuđini / Pijani Hrvat na autocesti u Njemačkoj trenutno ostao bez vozačke, opis vožnje bio je kao da je sišao s uma

Image
Foto: Shutterstock

Ubrzo nakon prijave o Hyundaiju, policajci su ga presreli, uhitili, a onda s njime obišli liječnika, ured tužitelja, malo mu se 'pozabavili' autom...

17.8.2022.
17:31
Shutterstock
VOYO logo

Nije prošlo niti 24 sata, a 43-godišnji državljanin Republike Hrvatske ostao je i bez vozačke i bez automobila i protiv njega je pokrenut istražni postupak zbog vožnje u pijanom stanju…

Ponedjeljak navečer, policija navodi da je bila riječ oko 22.40, vozačica s autoputa A1 u Njemačkoj zvala je broj za hitne intervencije kako bi prijavila da kroz pokrajinu Donju Sasku prema jugu, u smjeru Osnabrücka, juri Hyundai za čijim volanom je očito netko kome nije baš dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
u varaždinskoj bolnici /

Preminula mopedistica (41) na koju je sinoć naletio pijani vozač (22) BMW-a

Image
u varaždinskoj bolnici /

Preminula mopedistica (41) na koju je sinoć naletio pijani vozač (22) BMW-a

Nabrojala je da Hyundai kroz noć vozi s upaljenim samo pozicijskim svjetlima, da vozač po cesti krivuda, da pri prestrojavanju pali sva četiri žmigavca i sve tome slične najblaže rečeno neobične stvari.

Lokalna policija istog je trenutka poslala svoju patrolu kako bi spomenuti Hyundai zaustavila na prvom pogodnom mjestu, na odmorištu s benzinskom pumpom kod Wildeshausena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"43-godišnji vozač iz Hrvatske složio se s time da ga se alkotestira. Alkotest je pokazao vrijednost od 1,8 promila", navodi se u policijskom izvještaju kako je počelo druženje policijskih službenika s vozačem iz Hrvatske koje se potom još dobrano nastavilo.

Nakon alkotesta, policajci su ga odveli i na vađenje krvi kako bi mu se i medicinski odredila točna razina alkohola u krvi, a sve to kako bi protiv pijanog vozača, koji se sad već pomalo trijeznio, proveli "istražni postupak zbog vožnje u pijanom stanju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći korak policijskih službenika bilo je to da se posavjetuju i s nadležnim državnim odvjetništvom kako da dalje postupaju s ulovljenim pijanim vozačem.

Iz ureda tužiteljstva kazali su im da vozaču oduzmu vozačku dozvolu, što su ovi i učinili, kako bi bili sigurni da im gost iz Hrvatske slučajno neće nestati prije nego što s njim obave sve zakonske poslove, u njegov Hyundai još su mu i ugradili mehaničku blokadu na volanu. Nad osumnjičenim za pijanu vožnju istraga se nastavlja…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo